Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Könyvelés átadás-átvétel?

Könyvelés átadás-átvétel?

Figyelt kérdés
Nemsokára könyvelő váltás lesz a béténknél, azt szeretném megkérdezni, hogy ilyenkor mire kell figyelni, mik azok a papírok, amiket nagyon alaposan át kell nézni, mi az ami kevésbé izgalmas, és úgy általában hogyan zajlik egy ilyen, hogyan kell korrektül lebonyolítani?
2011. dec. 26. 10:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Ami anyagot a régi könyvelődtől kapsz, mindent vigyél el az újnak, majd ő átnézi, és "sikít", ha valami hiányzik. (Kinyomtatott gépi táblák, elküldött bevallások vagy akármi)

Lényeges, hogy addig csak olyan átvételi elismervényt írj alá, amelyben fel vannak sorolva a dossziék, stb. nevei, amiket átveszel. Olyan értelmű utolsó mondat ne legyen benne, hogy: "A továbbiakban egymással szemben semmiféle követelés nincs" Ilyet ne írj alá, az új könyvelődnek legyen meg a lehetősége a további igények benyújtására.

2011. dec. 26. 15:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia! Átadás átvételkor elvileg kell kapj egy jegyzőkönyvet. Van egy nagyon fontos kérdés: könyvelési díj elmaradásod van-e ? Amennyiben van a könyvelő munkájára csak a kifizetett időszak végig van jogod megkapni, az alapbizonylatok teljes körűen átadásra kell kerüljenek. Kinyomtatott táblákat ha lehet kérd ne papíron, hanem pdf-ben cd-n vagy mailon. A másik jótanács: Nem tudom miért van könyvelő váltás, de én hajlandó vagyok normál esetben a következő könyvelővel értekezni. Az előző könyvelőtől meg kell kérdezni, hogy kiadható e az elérhetősége a következő könyvelőnek? Mert könyvelő könyvelővel hamarabb ért szót. Lényeges kérdés lehet az is, hogy ugyanazt a szoftver használja-e az új könyvelő mnt a régi, vagy nem? Ha ugyanazt, akkor egy mentés is átadható, és így mindenkinek sokkal egyszerűbb. Egyébiránt én mindig állomány mentést is adok az ügyfélnek kérés nélkül is de sokan mem teszik ezt.
2011. dec. 27. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!