Végrehajtás alatt álló adótartozásom van (900. 000 Ft) fizetni akarok, de nem engedik?
1 éve kértem részletfizetést, eldöntötték, hogy fizessek havonta 100.000Ft-ot. Nem tudtam fizetni.
Később kértem még egyszer részletfizetést, nem engedélyezték, mert akkor nem fizettem rendszeresen.
Mit tehetek? Nem szeretném, ah lefoglalnák a kocsimat, tévémet stb.
Először valószínűleg a számládra vezetnek inkasszót, szóval gyakorlatilag az lesz, amit szeretnél: a havi fizetésed 33%-át vihetik el max.
(Vagy, ha eleve van annyi a számlán, akkor arról leveszik a tartozást.)
A fizetésletiltásnál alkalmazott 33%-os korlátot nem kéne keverni a bankszámlainkasszóval.
Inkasszónál mindent visznek, ami van a számlán, kivéve 28500 forintot, annyinak kell a számlán maradni. Már ha van rajta legalább annyi egyáltalán.
És én nem ezt mondtam? Ha van rajta annyi, amennyi a tartozás, akkor elviszik, ha meg nem, akkor elviszik, ami van, és a maradékra vonják a fizetés 33%-át.
Nem keverem össze a dolgokat, de köszönöm a kioktatást.
Amit tudsz, fizesd be csekken, és ha a következő hónapban is tudsz fizetni, azt is fizesd be csekken. Ezzel csökken a tartozásod, vissza nem fogják küldeni a pénzt, és a végrehajtás, ill. a nyugdíjból való levonás összege ennyivel kevesebb lesz.
A NAV ír a NYUFI-nak, és a nyugdíjadból fogják vonni, amíg le nem telik. Persze, előtte azért kimennek, hogy mit tudnak "végrehajtani". Jó lenne, ha a neveden levő ingatlant "elajándékoznád" még az idén illetékmentesen a gyermekednek, vagy más rokonnak. Ha van a neveden autó, és a lakásban nagyobb értékű műszaki cikk, azokat is viszik. A maradék értéket fogják a nyugdíjadból vonni.
Amennyiben kértél már részletfizetst és azt nem fizetted, abban az esetben lejárt megnemfizetett adótartozásod van, ami azonnal egyösszegű befizetéssé válik!
Tehát végrehajtásra teszik, amit bankszámládról inkasszóznak vagy a te esetedben a nyugdíj 50% kát levonatja az Apeh!
Amennyiben van gépjárműved " akár hiteles is " lefoglalkhatják!
Ingatlanodra is tehetnek végrehajtást még akkor is, ha hitellel terhelt.
Ugyan is az Apeh elsőbséget élvez, így hitellel terhelt ingó és ingatlanra végrehajtást tehet " kivéve lízíngnél nem ".
Nos több törvényi megoldás létezik:
- kérelem módosítást kell beadni
" persze nagyon megalapozottan, ami tartalmilag nem kapcsolódik az előzőekben beadott kérelemhez "
Ebben az esetben ha jól megalapozott, megindokólt, kamatmentesen ismét kérhető!
- egyösszegű befizetés
" banki hitel felvételére hivatkozva a végrehajtás felfüggeszthető "
- kényszer fizetés
Azt ne várd, hogy az Apeh végrehajtó megadja számodra a kedvező megoldás válaszát!
Tanácsolom, hogy haladéktalanúl fordúlj hozzá értő szakemberekhez,mert többet veszíthetsz az adótartozásnál!
A bírság és a banki alap kamat duplájával terhelten fognak végrehajtani, ami ismételten tetemes összeg lessz!
Ajánlom neked ezt az oldalt, itt megírják neked.
Remélem segíthettem neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!