A munkanélküli segélyt is bele kell vennem az adóbevallásba?
A segélyeket nem kell belevenni. Segélyt kaptál?
Nem. A munkanélküli az járadék. Be kell venni (gondolom, küldtek az adóhoz kitöltési útmutatót is: akkor azt add az Apechnek).
Járadék, jogos, pardon, ezt sosem tudom megjegyezni :)
Édesek, akkor ők kihagyták belőle (vagy csak leszarták, mert az év utolsó 3 napjára járt csak). De erről kellett volna akkor valami papírt kapnom a munkaügyről, nem? Volt melóhelyemen is adtak papírost, hogy az éves adóbevallásnál ezt és ezt kell beírni ilyen és ilyen jogcímen...
3 nappal újév előtt rúgtak ki?
Bravó!
Akkor is bele kell venni - vedd csak bele, különben te leszel a hibás.
Már rég meg kellett volna kapni a papírokat róla.
Munkanélküli járadék, álláskeresési járadék helye az adóbevallásban: 04. sor.
Ha rögtön 1 nap, akkor is kell küldeni. Kérheted a munkaügyi központ helyi kirendeltségén.
A munkanélküli járadéknál adójóváírást is érvényesíthetsz. (Tehát ha decemberben legalább egy napot munkanélkülin voltál, akkor 1 hónap adójóváírás megillet erre az időszakra.)
Bocs a stílusért, de fasza helyed lehetett, ha még a 2,5 hónap "büntit" is bevállaltad a szabadulásért.
Nem tudtam ugyan, hogy lesz "bünti", de az sem tartott volna már ott. Kollegák tavaly év végén havi 50 túlórákat nyomtak, amiből mindenképpen ki akartam maradni...
Köszi szépen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!