Ha 1hónapig volt munkaviszonyom és nem jár nekem a munkanélküli segély (mert pályakezdő vagyok/voltam), akkor a munkaviszony megszűnésével hány napig érvényes a TB-m?
Ha csak 1 hónapig volt munkaviszonyod, akkor a megszűnése után annyi napig leszel jogosult passzív jogon az eü. ellátásokra, ameddig munkaviszonyod volt (30-31 nap)
45 napig akkor lennél, ha a biztosítási jogviszonyod (munkaviszonyod) legalább 45 napig fennállt volna)
Ha ez lejár, kérelmezheted a helyi önkormányzattól, hogy rendezzék a TBd szociális rászorultság alapján (a szociális törvényben megtalálod, hogy ki számít sz.rászorultnak)
A belekérdezőnek írnám:
Ha nem fizeti maga után az egészségügyi szolgáltatási járulékot, akkor az adóhivatal "bármikor" (elévülési időn belül) jogosult, mint "adótartozást" kivetni azt, késedelmi kamatokkal együtt. Nem egy példa volt rá!
Mivel a kérdezőnek már volt munkaviszonya, benne van a rendszerben, tehát előbb észre vennék, hogy nincs rendezve az tb-je, mint egyébként. Van, aki évekig (akár évtizedekig) megússza, de nagyon sokan nem!
Az alkalmi munka nem eredményez biztosítási jogviszonyt.
Az alkalmi foglalkoztatás alatt nem vagy biztosított, passzívra jogosultságra sem jogosít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!