A munkanélküli tévesen utalta ki a pénzt?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy:a munkanélküli segélyt - 9-hónapra állapították meg,de 5-hónap után találatam munkát és ezt be is jelentettem a munkanélkülibe,és arra a fennmaradó 4-hónapra is ki küldték a segélyt,és most jött a csekk hogy fizessem vissza!!Hogy lehet ez?2011. nov. 30. 14:44
1/9 anonim válasza:
valamit nagyon elütött valaki, mert arra a négy hónapra neked már nem jár semmi, és azt sajnos vissza kell fizetni!!ha számlára ment szerintem vidd be a kivonatot a munkaügyibe mutasd meg és fizesd vissza a pénzt. Én is jártam igy, mondjak csak egy hónappal kaptam tovább, de nekem is vissza kellett fizetnem.
2/9 anonim válasza:
ja és vidd magaddal a munkaszerződésed, hogy lássák, te dolgozol
3/9 A kérdező kommentje:
Értem! És arról nem is beszélve hogy a papíron én be húztam az a rublikát hogy nem kérem a fennmaradó 4-hónapra a pénz...és még is kiküldték...Nekem az ez elég nagy összeg szerinted lehet kérni hogy részletekbe fizessem vissza?
2011. nov. 30. 14:58
4/9 anonim válasza:
Jóhiszeműen vetted fel a pénzt, nem a te hibádból postázták, így kérj csak részletfizetést. Valószínű egyben le sem tudnák vonni a jelenlegi béredből.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2011. nov. 30. 15:16
6/9 anonim válasza:
Szerintem azért kérik vissza mert bejelölted, hogy nem kéred, amit igazából nem is értek.
Mikor én tavaly voltam munkanélküli és találtam állást, nekem is még 2 hónap lett volna a segélyből, és én kértem is a pénzt, levonták belőle a járulékokat és kifizették. Kellett hozzá a munkáltatói szerződés is. Ez ilyen bónuszként járt, hogy megkaphatam a maradék segélyt a munka mellett is, egyben a 2 hónapot.
Most az új kolléganőm is, rendes fizetés mellett is kapott a munkaügytől 100ezer forintot a kifizetetlen segélyekre.
Nagyon gazdagnak kell lenni aki nem kérte.
7/9 A kérdező kommentje:
Én azért nem kértem anno...mert az mondta a csaj a munkanélküli hivatalba ha kérem a fennmaradó hónapokra az összeget akkor ha pár hónap múlva megszűnne a munkám akkor nem mehetnék vissza segélyre..
2011. nov. 30. 15:34
8/9 A kérdező kommentje:
Ezért nem kértem...mert úgy volt hogy csak 2-hónapta tudnak nekem állást biztosítani...de hála az égnek nem küldtek el!
2011. nov. 30. 15:38
9/9 anonim válasza:
Ja igen, tényleg, most hogy írod, igen az volt a feltétel, hogy nem kapsz utána 2 évig ha megszűnne a munkahelyed. De szerencsére én biztos voltam benne, hogy 2 évig nem leszek munkanélküli. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!