Ki fogja kiutalni?

Figyelt kérdés
a családi adókedvezményt én egy összegben kértem decemberi kifizetéssel, ezt ki utajla ki nekem.
2011. nov. 30. 14:28
 1/3 anonim ***** válasza:

A családi adókedvezmény olyan módon történő kifizetése, ahogy Te leírtad, nem létezik.

Ha év közben kéri valaki a munkáltatójától, akkor van neki havi összege, amit figyelembe lehet venni. Ha nem kérted, csak valamelyik év végi hónapban, akkor is csak 1 hónapnyi kedvezményt vesznek figyelembe, nem "csatolják" hozzá az addig igénybe nem vett összegeket.

Egy összegben, az év közben igénybe nem vett családi kedvezményt az év végi adóbevallásodban érvényesítheted. Ez által visszaigényelendő adód lesz, amit az adóhivatal kiutal a részedre, vagy postán megküld a törvényben meghatározott határidőn belül.

Tehát decemberi, egy összegű kifizetésed nem lesz.

2011. dec. 2. 07:18
 2/3 A kérdező kommentje:
akkor az én drága munkahelyemen lévő munkaügyis dolgokkal foglalkozó hölgy , jól átvágott egy pár dolgozót. Sajnos én nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz, de ő még márciusban azt mondta nekem, hogy választhatok, vagy kapok minden hóban 7000 ft-tal többet, vagy év végén egy összegben kérem a kedvezményt. én vissza irtam, hogy év végén....... Tehát akkor vehetem ugy hogy hülyének nézett??
2011. dec. 3. 21:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem veheted úgy, hogy átvágott, csak Te és Ő mást ért év vége alatt.

Év vége alatt azt kell érteni, hogy az év végi adóbevallásban igénybe veheted a családi kedvezményt, amit - mivel év közben nem kérted - egy összegben fogsz megkapni vagy a munkáltatódtól, vagy az adóhivataltól. Hogy kitől, az attól függ, hogy a munkáltató "hivatalból" megcsinálja az adóbevallásod (nem köteles!), vagy Te fogod megcsinálni a saját adóbevallásod (önadózó leszel). Az utóbbi esetben az adóhatóság fogja kiutalni a visszajáró összeget.

Tehát nem DECEMBERBEN lesz ez, hanem önadózó esetén a következő év - legkorábban - márciustól indulnak az adóhivatalos kiutalások. Ha céges adóbevallás lesz, akkor viszont május végéig köteles ezt a fizetésnél rendezni a munkáltatód.

2011. dec. 7. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!