Az adó-visszatérítés engem illet e vagy sem?
Marhaság.
Ott követted el a hibát, hogy amikor aláírtad a bevallást, akkor meg kellett volna nézned, hogy a visszatérítést milyen számlára utalják és a tiédet kellett volna beírni. (Nem is hallottam egyébként eddig, hogy a cég a saját számlaszámát írja be)
Mivel a megállapodásotok (utalás+boríték) kicsit szürkécske, így nem hiszem, hogy olyan nagyon tudsz reklamálni.
én első
Gondolkodom, hogy hogyan tudnád megfogni őket, de semmi nem jut eszembe, hiszen ők "hivatalosan" átutalták neked a pénzt. A borítékba kapsz kevesebbet, amit nem bizonyíthatsz.
Egyébként ez nem őket illeti, hiszen a te fizetésed a bruttó és nem a nettó. Az, hogy nem az egész összeget kapod meg és te utalod, hanem a cég mindjárt levonja és elutalja az csak technikai megoldás.
Ha viszont legközelebb esetleg plusz befizetésed lesz (mert pl. máshonnan is van béred) akkor jogosan mondhatos nekik, hogy akkor ez is nekik kell állniuk, hiszen, ha a mínusz az övék, akkor a plusz is.
1. Adóbevallást sosem bízzuk a cégre, legfeljebb megbízható, hozzáértő ismerősre.
2. Munkaügyi bíróság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!