Ha könyvelő készíti elektronikus úton az adóbevallásomat, alá kell írnom valamit hozzá?
Igen
Elektronikusan bárki kitöltheti, ami ha késsz van ki lehet nyomtatni és alá írva neked kell elküldened.
sziasztok! Ez igy nem egyértelmű. A könyvelő adja be a bevallásokat, vagy te magad?
Mert ha a könyvelő adja be elekronikusan az ügyfélkapuján keresztül, először is kell legyen szerződés köztetek, másodszor az apehnak a te aláirásoddal be kell küldeni egy meghatalmazásról szóló noymtatványt. Ezután kvázi a fizikai aláirásod nélkül átküldi a bevallásaidat az ügyfélkapun.
Kriszta
Az elsö válaszoló vagyok. Erröl a lehetöségröl nem hallottam, de nekünk a könyvelönk mindig úgy csinálja hogy mikor késsz kinyomtatja és oda adja nekünk, miután alápingáltam én magam küldöm be.
De ahogy az elöttem szóló mondta, az ö verziójával is kellett egy aláírást adnod, méghozzá a meghatalmazással.
Szóval ha nem volt meghatalmazás akkor alákell írnod.
Ha nincsen a könyvelőnek meghatalmazása arra, hogy elektronikus úton beadja a te bevaalásodat (ami általában nem szokott lenni mert akkor övé a felelősség), akkor megcsinálja a programmal, kinyomtatja te aláírod és bekülditek postán.
Egyébként van ilyen lehetőség, ha adtatok be ilyen meghatalmazás nyomtatványt (09T180-as számú), ami azt tartalmazza hogy pl a könyvelő beadja helyetted elektronikus úton a személyi jövedelemadó bevallást. Ilyen esetben neked már nem kell aláírni semmit, hanem ha kész a könyvelő a bevallással akkor azt elküldi a neten keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!