Alkalmi munkavállalói könyvel is dolgoztam, azt is bele kell venni az adóbevallásba?
Figyelt kérdés
4 órás bejelentett munkahelyem van. Ezen felül dolgoztam alkalmanként AM kiskönyvvel is. Azt is bele kell írni az adóbevallásba? Ha igen hova, és hogyan? És hogy nekem kell az után adót fizetnem? Nincs valami minimum összeg ami alatt adómentes?2009. máj. 10. 18:10
1/4 anonim válasza:
Ha elolvastad a kitöltési útmutatót ott benne van, hogy az alkalmi munkavállalásból származó jövedelem is bérjövedelem és be kell vallani, ha a 828 ezer Ft-ot elérte vagy meghaladta az ebből származó jövedelem.
2/4 A kérdező kommentje:
és ha nem érte el? konkrétan 33600 ft-ot kerestem vele mindössze!
2009. máj. 10. 18:41
3/4 anonim válasza:
Igen, be kell írnod ebben az esetben, összegtől függetlenül. A bevallás 1. sorába kell, a másik munkahelyeden szerezett bérjövedelmeiddel együtt. Arra a hónapra vonatkozóan, amelyben alkalmi munkavállalóként jövedelmet szereztél, adójóváírás is megillet, így ezen összeg után tulajdonképpen nem fizetsz adót, csak akkor, ha a jövedelmeid összegei meghaladják a minimálbér összegét.
Üdvözlettel:
Nagy Csaba
4/4 anonim válasza:
Ha csak alkalmi munkavállalói béred van, akkor van értékhatár, ha más jövedelmed is volt, akkor értékhatártól függetlenül be kell vallani. Befizetni negyedévet követő 12-ig kellett volna, de esetedben mivel a másik béred csak 4 órás, összege ha nem éri el az adójáváírás teljes igénybevételéhez a minimálbér összegét, akkor az adójóváírás még érvényesíthető összege miatt nem kell fizetni. Számok nélkül ennyi. Ha összegedet írsz, kiszámolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!