Ahhoz hogy ingóságokat árulhassak és végezhessek tevékenységeket a neten jövedelemszerzés céljából kell ingó adásvételi szerződést kötnöm?
A neten milyen módon akarod árulni? Meghirdeted, aztán személyesen "eladod", vagy internetes portálon keresztül adod el (Tesz-vesz, Vatera).
Ha személyesen adod el, akkor nem árt, ha van adásvételi, méghozzá a vevő érdeke miatt, hiszen adott esetben bizonyítani tudja, hogy nem lopta a dolgot.
Ha internetes portálon adod el, akkor nagyobb értékű cikknél nem árt, de egyébként hanyagolható.
Tehát kelleni nem kell, de néha ajánlott, hogy legyen.
Persze ez arra az esetre vonatkozik, ha magánszemélyként óhajtod ezt a tevékenységet végezni, és nem üzletszerűen.
Mi a határ a magánszemély, és az üzletszerü árusitás után?
pl én példűmmal élkve, én dolgozok egy gyárban mint munkás, de közben szoktam venni nagytételben ezt azt és árulom vaterán meg teszveszen, ez üzletszerű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!