Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mást is bírságoltak meg...

Mást is bírságoltak meg azért, hogy később adta be a 2010-es évi adóbevallását?

Figyelt kérdés

Rajtam kívül álló okokból max 2 hónappal később adtam fel az adóbevallást,amit könyvelő csinált(16 e ft-ot kellett volna befizetni),majd jött a választ az apehtól 6 hét múlva,hogy 27 e ft,jó maradéktalanul befizettem! Jött a következő levél szeptemberbe,hogy pótlékot kell fizetnem,azt is befizettem,pedig nov. 15 a határidő! Erre MA,kapom a levelet,hogy 15 e ft-ra megbüntetnek,mert voltam szíves később az adóbevallásomat megcsinálni,mint ahogy azt ők elvárták!

Szerintetek mitévő legyen az ember????????????

2011. okt. 6. 20:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Megérdemled ha 3 1/2 hónap nem volt elég az adóbevallás beküldésére!
2011. okt. 6. 20:35
 2/9 A kérdező kommentje:

Te miről beszélsz??? Az apeh válasza alapján adtam fel a csekket!

Gondolom az értő olvasás neked sem ment alsó tagozatban,hogy nem az én hibámból nem adtam fel!

2011. okt. 6. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mit jelent a rajtad kívülálló ok, de ha bizonyítani tudod (pl.kórházban voltál), akkor szerintem eltörlik.
2011. okt. 7. 06:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a legegyszerűbb, ha bemész személyesen és kideríted, hogy mi a helyzet.
2011. okt. 7. 07:41
 5/9 anonim ***** válasza:

A 27 ezer forintot milyen milyen adónemre (számlaszámra) kérték?

A pótlékod mire szólt? Most azokat a késedelmi pótlékokat kell befizetni, amik a 2010-es évben keletkeztek. Azaz, a mostani adóbevallásod könyvelési dátuma az adófolyószámlán 2011. Ennek a késedelmi pótlékát majd jövő ilyenkor közlik veled.

A 15ezer forintos büntetést pedig azért szabták ki, mert az idei adóbevallásod nem nyújtottad be határidőre, és nem is mentetted ki magad.

Ha felteszed az adófolyószámla kivonatod (a személyes adatok kitakarásával) részletesen meg tudjuk magyarázni mit mire és miért vetettek ki.

2011. okt. 7. 08:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja, és nem mindenkit bírságoltak: 2 ismerősöm is van, akit most szólítottak fel, hogy nyújtsa be az adóbevallását 8 napon belül, mert eddig nem tette meg. Igaz, egyiküknek sincs fizetendő adója.
2011. okt. 7. 08:33
 7/9 A kérdező kommentje:
A könyvelő nem adta le ügyfél kapun,én meg nem adtam fel határidőre! De miután rájöttem,h nincs rendezve rögtön rendeztem! Ezért nem értem,h aki nem adja fel,annak felszólítást küldenek és nem bírságot!
2011. okt. 7. 14:31
 8/9 anonim ***** válasza:

És a fizetendő adót (16ezret) időben befizetted?

Ezért mondom, hogy az adófolyószámla kivonatod sok mindent elárul az ügyed részleteiről; az sem mindegy, hogy "csak" a bevallást felejtetted el időben beküldeni, vagy a befizetendő adót is.

2011. okt. 7. 15:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a csekket és látom,h augusztusban befizettem,az alapján,amit válaszlevelet küldtek! De a levelet még nem kerestem meg! Sajnos,be kell hogy fizessem,csak nem értem,hogy miért azt bírságolják,aki fizet! Mikor olyan nehéz kifizetni mindent!

Köszönöm a segítséget!

2011. okt. 7. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!