Hányszor kell adóznom, ha külföldről importált nagyobb mennyiségű árút több kis részletben adok el?
Figyelt kérdés
Tehát vámoltatás után elég egyszer adóznom az egész árú miatt, vagy pedig minden eladás után ugyanúgy köteles vagyok ? Szóval duplán vagy csak egyszer szükséges adóznom ?2011. okt. 6. 14:11
1/2 anonim válasza:
amikor vehozod,akkor nem adót fizetsz, hanem az áfát és a vámot. Ha eladtad, akkor levonod a költségeid és a fennmaradó összeget adózod le majd év végén
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, pontosan erre voltam kíváncsi, de az áfa is adónak számít szerintem, nem véletlen a neve Általános Forgalmi Adó :)
2011. okt. 6. 15:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!