Munkavállaláshoz számlaképességet kérnek. Mit is jelent ez?
Egy állásra jelentkeznék, ahol az egyik feltétel a számlaképesség. Hogyan tudok számlaképes lenni, egyéni vállalkozóként?
Ja és az állás Területi Képviselő lenne, ha esetleg több megoldás is lenne.
Egyéni vállalkozónak kell lenned, hogy számla ellenében foglalkoztassanak.
Így nem fizeti utánnad a munkáltatód a közterheket. Te magad állod ezeket. Eseti , vagy határidős megbízással fog alkalmazni.
És ha egyéni vállalkozóként alkalmaznak nekem megéri mindez, úgy értem, hogy miután kifizetek magam után mindent, marad még azért a fizetésből? Vagy az már bele lesz pluszba építve?
Köszönöm a hozzászólásokat!
Vállalkozó kell legyél.
ez tulajdonképpen nem állás, hanem alvállalkozói megbízás.
az előnye, pl az, h bármikor megválhatnak tőled, nem jár sem felmondási idő, sem végkielégítés...
Az, hogy megéri-e azt te tudod, ki kell számolnod.
Általában nem éri meg, aki ilyen munkát vállal kínál az a tipikus sz@rrágó, aki így akarja "legálisan" megkerülni a járulékfizetést az alkalmazott után.
Ha valami hülye munka, pl. ügynökösdi, akkor szerintem (hacsak az embernek nincs a vérében a tukmálás), a vállalkozói kiváltásával és a havonta fizetendő díjakkal nagyon nem fogsz jól járni.
Ha nem sikerül egy hónapod és nem keresel semmit, akkor is fizetned kell magad után.
Huhh, bonyorult, könyvelővel értekezz.
Neked az lenne a legjobb, ha mint alkalmazott lennél a cégnél bejelentve, minimum 6 órás munkaviszonnyal.
Ha nem megy ebbe bele a cég, akkor pl. : 94e Br után 25,380 munkált. jár., 16,450 eg.bizt,nyugdíj
Maradékból 16% SZJA 14% EHO 27% TB.
kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!