Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nem vertek át illeték ügyben?

Nem vertek át illeték ügyben?

Figyelt kérdés
eladtam a lakásom 6 millióért. Vettem egy másikat 8,5 millióért. 3 hónap mulva illetékre 350.000Ft.os csekk jött ki. Kicsit soknak találom. Ugy tudtam h a két lakás különbözetéről kell illetéket fizetni,ami csak 2,5 millió lenne ugye... Én ezt nem értem.
2009. ápr. 14. 18:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha pontosan egy éven belül vetted a másik ingatlant, akkor valóban csak a kettő különbözete után kell fizetned. Ez 4 millió forintig 2%, tehát neked 50 ezer forintot kell fizetned. Viszont nem mindegy, hogy milyen tulajdoni hányaddal rendelkezél az eladott lakásban, és mennyivel rendelkezel a vett lakásban, mert ez nagyban befolyásolja a kiszabott illetéket.

2009. ápr. 14. 18:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Egy telefont megér az illetékhivatalba ez az ügy...

Nekem az a tapasztalatom,hogy néha a hasukra ütnek ott,és úgy számolnak.Nekem PL simán dupla illetéket számláztak,felhívtam őket,módosítottak,de még csak elnézést sem kértek.A Sógornőmet,meg megfenyegették,hogy ha nem hagyja abba a méltatlankodást akkor még többet kell fizetnie ugyanis szerintük jogtalan egy kedvezmény amivel elősször számoltak.Szerintük a háznak amit megvett az értéke 2 hónap alatt a duplájára emelkedett.Állítólag elsétált a becsüs a ház előtt és úgy látta,hogy kétszer annyit ér a ház mint amikor 2 hónappal azelőtt ott járt.Ennyi.....

2009. ápr. 14. 19:14
 3/4 A kérdező kommentje:
tavaly nyáron lassan egy éve h h itt lakom az uj házban,eladtam a régit és egyből vettem egy másikat. csak én vagyok a tulajdonos.
2009. ápr. 14. 20:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor szinte biztosnak tartom, hogy elszámolták az illetéket. Ilyen előfordul, piríts rájuk!
2009. ápr. 16. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!