ÁNYK beállítása hogyan? Lásd alant.
Sziasztok. Egy bt-nek vagyok a beltagja, ügyvezetője, vagy nevezzük, ahogy akarjuk.Az APEH tavalyi évben felfüggesztette az adószámomat, mert 2010.03.31-napján helyszíni ellenőrzés során nem találták a cégre utaló postafiókjelzést, vagy képviselő nevét a megadott lakcímen.Tegnap kaptam egy levelet tőlük, miszerint a 11T201T-nyomtatvány kitöltésével és beküldésével ismételten megállapíttathatom a cég adószámát.Az ÁNYK-t letöltöttem, és a melléklet linken látható oldal kitöltésénél elakadtam :
Ide, a Törzsadatokhoz mit kell írnom : a cég nevét, tehát pl . ideoda BT, vagy a sajátomat? Milyen adószámot írjak, ha a cégé fel van függesztve? Az Egyéb adatok-nál meg kell adnom azt a bankot, illetve számlaszámot, ahol vezetik a cég számláját, vagy ez csak egy általános kérdés?És egy utolsó kérdés : az F01-lapot csatolnom kell, amin az ÁFA-választását jelölöm. Ez mi lenne?
Előre is köszi minden segítséget.
BT-nek kötelező könyvelőt tartani, kettős könyvvitelt csak mérlegképes könyveli csinálhat. A könyvelő dolga az ilyen bevallások elkészítése is.
Esetleg a NAV infovonalán próbálkozz, szerintem hasznosabb tanácsokat kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!