A lakásfelújítás adókedvezményéről milyen hiteles honlapon lehet tájékozódni?
Én csak ezt a cikket találtam... engem is érdekelne ez az ügy amúgy. Szerintem ha apeh honlapján kérdezel, biztosabbat lehet megtudni.
Jogszabályi háttér:
A Személyi Jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. Törvény ( SZJA Tv) 2009. január 1-tõl érvényes módosítása a 35 § (3) a, pontja, valamint a 37. § (1)-es bekezdése szerint
a cikk: [link]
Megnéztem...
Ha jól értettem, csak szolgáltatás végzéséről kapott számlát lehet felhasználni, magyarul pl. egy kazán nem számolható el, csak a beszerelés díja. Szerintem ez is csak arra megy ki, hogy a háztartásban elvégeztetett munkák után is készüljön számla, mégpedig úgy, hogy ez a megrendelőnek érje meg és követelje ki a szerelőtől. Én meg azt hittem, ezzel akarják támogatni a lakásfelújításokat. Pl. hogy illik oda a bébiszittertől kapott számla?...
Ráadásul, ha belegondolunk, így nem is 30% a kedvezmény, hiszen számlával eleve többe kerül majd minden, így kb. 10%-ot spórolhatunk, azt is utólag, tehát még levonhatjuk belőle az inflációt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!