Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Na most akkor ez hogy van?...

Na most akkor ez hogy van? Valaki felvilágosítana?

Figyelt kérdés

Rendelnék egy telefont, ahol ezt írják az ÁSZF-ben:

"Használt készülékek esetén cégünk a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, az adózás rendjéről szóló 62-64§ és a 64/B§ alapján a különbözeti adózás szerint adózik. Így e készülékekről kiállított számla 0%-os ÁFA tartalommal bír, így ezen számla ÁFA visszatérítésre nem jogosít, ám a gazdasági társaságok könyvelésébe, költségszámlaként elszámolható. Amely készülék mellett nincs infó gomb, és a leírásban sem jelezzük, hogy használt, az a készülék vagy tartozék jogilag is új, így igény szerint 25%-os áfás számlát állítunk ki vásárláskor."

Most akkor ez adócsalás? Ezért feljelenthetem őket? Vagy megrendelhetem nyugodtan? Ha 117e forint a készülék akkor arra még rámegy a 25% adó ha el is akarom hozni, vagy mennyi az esélye a lebukásnak ha az apeh ellenőrzést tart? Le lehet bukni egyáltalán? tudom túl sok kérdés, ezzel megszegem az oldal szabályzatát, de muszáj megtudnom ezt! Köszönöm!

2011. júl. 31. 21:45
 1/3 anonim ***** válasza:
70%

Nincs itt semmi csalás. Amennyiben bárhol, bármilyen használt terméket vásárolsz, annak az ÁFA-tartalma 0 %, ha viszont vadiúj terméket veszel, annak 25 %-os ÁFÁ-ja van.

Mivel az adott cég foglalkozik valamilyen használt termék árusításával is, és valamilyen termékek esetében újak eladásával is, ezért így fogalmazta meg a tájékoztatóját.

Csalás és lebukás veszélye nincs. Azt kell megkérdezni tőlük, (amennyiben nem használt terméket vásárolsz) hogy a 117 ezer Ft eladási ár tartalmazza-e az ÁFÁ-t, mert azt így megmondani nem lehet. Bár az eladók már az ÁFÁ-val növelt eladási árat szokták kiírni a termékükre, az összeg nagysága miatt célszerű előtte rákérdezni.

2011. júl. 31. 22:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz.

Hol fedeztél fel ebben csalást? A törvényeknek megfelelően járnak el. Ilyenek a törvényeink. Ennyi.

2011. aug. 1. 07:21
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem fedeztem fel csalást, csak abszolút nem értek hozzá és mivel láttam hogy 0% ÁFA, ezért gondoltam hogy van benne valami, de mostmár értem, nagyonszépen köszönöm mindkettőtöknek! Zöld kéz ment
2011. aug. 1. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!