Na most akkor ez hogy van? Valaki felvilágosítana?
Rendelnék egy telefont, ahol ezt írják az ÁSZF-ben:
"Használt készülékek esetén cégünk a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, az adózás rendjéről szóló 62-64§ és a 64/B§ alapján a különbözeti adózás szerint adózik. Így e készülékekről kiállított számla 0%-os ÁFA tartalommal bír, így ezen számla ÁFA visszatérítésre nem jogosít, ám a gazdasági társaságok könyvelésébe, költségszámlaként elszámolható. Amely készülék mellett nincs infó gomb, és a leírásban sem jelezzük, hogy használt, az a készülék vagy tartozék jogilag is új, így igény szerint 25%-os áfás számlát állítunk ki vásárláskor."
Most akkor ez adócsalás? Ezért feljelenthetem őket? Vagy megrendelhetem nyugodtan? Ha 117e forint a készülék akkor arra még rámegy a 25% adó ha el is akarom hozni, vagy mennyi az esélye a lebukásnak ha az apeh ellenőrzést tart? Le lehet bukni egyáltalán? tudom túl sok kérdés, ezzel megszegem az oldal szabályzatát, de muszáj megtudnom ezt! Köszönöm!
Nincs itt semmi csalás. Amennyiben bárhol, bármilyen használt terméket vásárolsz, annak az ÁFA-tartalma 0 %, ha viszont vadiúj terméket veszel, annak 25 %-os ÁFÁ-ja van.
Mivel az adott cég foglalkozik valamilyen használt termék árusításával is, és valamilyen termékek esetében újak eladásával is, ezért így fogalmazta meg a tájékoztatóját.
Csalás és lebukás veszélye nincs. Azt kell megkérdezni tőlük, (amennyiben nem használt terméket vásárolsz) hogy a 117 ezer Ft eladási ár tartalmazza-e az ÁFÁ-t, mert azt így megmondani nem lehet. Bár az eladók már az ÁFÁ-val növelt eladási árat szokták kiírni a termékükre, az összeg nagysága miatt célszerű előtte rákérdezni.
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Hol fedeztél fel ebben csalást? A törvényeknek megfelelően járnak el. Ilyenek a törvényeink. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!