Megtehetik? Várhatóan május végén szülök, eddig dolgoztam, pár napja vagyok táppénzen. Sajnos, minden jel arra utal, hogy nem akarnak majd visszavenni.
Figyelt kérdés
Mindennel el akarnak számoltatni (telefon, számítógép, stb.). Úgy akarnak leszámoltatni, mint azokkal, akiket kirúgtak. Megetehtik már most? Ahogy írtam: pár napja vagyok táppénzen.2009. ápr. 3. 18:56
1/4 anonim válasza:
Kirugni nem rughatnak ki, de elszámoltathatnak. Minden bizonnyal számítanak rá, hogy szülés előtt már nem mész vissza, utána szülési szabadségon vagy. valakinek át kell vennie a feladatkörödet, tehát teljesen normális, ha elszámoltatnak.
2/4 anonim válasza:
Nem azt jelenti szerintem. Gondolom ha május végé szülsz akkor szülésig már biztosan nem akarsz vissza menni dolgozni. A legtöbb cégnél ilyen esetben a munkavégzéshez biztosított eszközöket vissza szokták venni.
3/4 anonim válasza:
Nem írtad ugyan, h' közszférában, vagy magáncégnél dolgozol, de ez az "elszámoltatás" teljesen természetes. Én köztisztviselő vagyok, és nálunk, ha valaki szülni megy, ugyanúgy számol le, mintha elmenne a cégtől: minden eszközt lead, elveszik a számítógépes jogosultságait, megszüntetik a belső levelezési címét, munkakör átadási-átvételi jegyzőkönyvet kell felvenni stb. Gondolom nem te vagy az első, aki szülni megy onna, ha ennyire aggódsz, kérdezz meg valakit, aki már otthon van. De hidd el, mindenhol ez a bevett szokás.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ha máshol is így szokás, akkor ok. Vezető beosztásban dolgozom, az utódomnak annak rendje és módja szerint átadtam a munkakörömet. Csak azért merült fel bennem a kérdés, mert a személyzetis kifejezetten csak azzal foglalkozik, hogy engem a nyilvántartásból "törölhessen" végre, ezért boldog-boldogtalant arra utasítgat, hogy számoltassanak el. Erre viszont - szerintem - a főnökömnek ki kell jelölnie egy munkatársat, aki valóban elszámoltat.
2009. ápr. 4. 09:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!