Mennyiért készít el egy adó bevallást a könyvelő? (Egyéni vállalkozásom során egy forintot nem kerestem)
El ne hidd, hogy egyéni vállalkozó bevallása havi 20 ezer!
A baj a rendszerben van: akkor is be kell nyújtani havonta bizonyos bevallásokat az apeh felé, ha a vállalkozásnak semmi bevétele nem volt, és vannak olyan hónapok is, amikor nemcsak egy bevallás, hanem esetleg több is "esedékes".
Attól függ, hogy az országnak melyik részén élsz, van-e alkalmazott, áfás vagy-e vagy nem, stb. függ a havonkénti könyvelési díj, de általában egy kisebb, közepes egyéni vállalkozó könyvelési díja havonként (nálunk) 3-5 ezer Ft körül mozog, és akkor ebben benne van az összes esedékes bevallás elkészítése, a jogszabályok naprakész figyelése, ha azok nyomán valami plusz feladat van, akkor az is, stb.
Azt tanácsolom, mindenképpen keress meg egy könyvelőt, akkor vele azt is meg tudod beszélni, nem lenne-e célszerűbb a vállalkozást egy ideig szüneteltetni stb.
Utolsó vagyok!
Még azt is el tudom képzelni, ha ide írod, hogy melyik településen élsz, van itt közöttünk olyan könyvelő, akivel priviben vagy személyesen fel tudod venni a kapcsolatot és segíteni tud neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!