Hol és hogyan kell igényelni egy adókártyát?
Szerintem adóigazolványt az apehnél tudsz kérni. De hogy hogy nincs adóigazolványod? nekem 9 éves koromban már megvolt...
Vagy ezeket is ujra meg kell csinálni mint a személyit?
De nincs ráírva hogy lejárna, sztem egész életembe ez lesz, vagy rosszul gondolom??? :/
Amikor a személyi igazolványt megkaptad, minimum akkor kellett volna megcsináltatni azt is.
De kérdezd meg a mamát, hogy esetleg még korábban valami miatt nem csináltatta-e meg, és csak "jól eltette" a hivatalos papirok közé. Ha "rémlik", hogy valamikor csináltatott neked, de nem találjátok, akkor nem újat kell igényelni az apeh-tól, hanem az "elveszett" helyett kérni egy másikat.
Első vagyok!
Akkor jól gondolom hogy adóigazolványa minden embernek van annak is aki még tanuló, és így még nem volt munkája ugye?
Második vagyok! :))
Amikor ezt az adókártyát bevezették, akkor még elég volt, hogy a személyi igazolvány átvételekor váltották ki.
Azóta már szinte a születés után ki kell váltaniuk a szülőknek, mert (ha jól emlékszem családi pótlék-igény, vagy valami hasonló igényléshez) valamelyik nyomtatványra már kérik az újszülött adóazonosító jelét. Azért lehet, hogy a mama még akkor elrakta a kártyát, és mivel azóta nem volt rá szükség, ott is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!