Az eljárási illetéket Apeh-nál, ha bemegyek a bankba ott is tudom utalni a számlájukra? Úgy, hogy nem az én számlámról utalom, hanem készpénzzel fizetek be. Még sosem kellett ilyen ügyet intéznem.
Utalni csak számláról lehet.
Amit te írsz, az készpénz befizetés bankfiókban.
Az csak úgy lehetséges, ha a számlavezető bankba mégy be (Pl OTPs számlára OTPben fizethetsz be, Erstésre Erstében)
Ha magánszemély vagy, kérhetsz készpénzátutalási megbízást (sárga csekket) az APEHtől.
Az APEH folyószámlákat az államkincstár kezeli, és csak átutalással, vagy a sárga csekkel tudod rendezni. Nem hiszem, hogy személyesen be lehet oda fizetni.
Hogy az illetéket ki fizeti be más helyett, az az APEH-ot nem érdekli. Az a lényeg, hogy a befizetésből kiderüljék, hogy kinek a tartozását rendezik vele. Tehát a testvéred adószámát, nevét tüntesd fel, ha helyette fizetsz, ne a magadét, mert keveredés lesz belőle.
Csekket nem csak személyesen lehet kérni, hanem az APEH honlapon van rá formanyomtatványt, azt kinyomtatod, beküldöd, és kb. 1 héten belül küldik a kért darab számú csekkeket. Ha személyesen kérsz, akkor viszont adóazonosító kártyát vigyél magaddal, ha a tesónak kérsz, akkor az övét is, egyébként nem hiszem, hogy adnak.
Még az is előfordulhat, hogy ha a tesónak kérsz befizetési csekket, akkor meghatalmazást is kérnek hozzá. Régen volt ilyen hülyeség, nem tudom, hogy ma még divat-e az APEH-nál. Meg kell tőlük kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!