Ugye nem kell adóbevallást készítenem?
'Amennyiben alkalmi munkavállalásból, illetve egyszerűsített foglalkoztatásból a következők szerint szerzett jövedelmet, szintén nem kell bevallást benyújtania a magánszemélynek: = 2010. január 1-jétől 2010. március 31-ig terjedő időszakra alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatásból származó megszerzett jövedelme nem érte el a 882 ezer forintot, és/vagy = 2010. április 1-jétől július 31-ig terjedő időszakra az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2009. évi CLII. törvény szerinti foglalkoztatásból származó háztartási munkából, valamint az idénymunkából megszerzett jövedelme nem érte el a 840 ezer forintot, és nem külföldi állampolgár, és/vagy = 2010. augusztus 1-jétől december 31-ig az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény szerinti foglalkoztatásból származó, megszerzett jövedelme nem érte el a 840 ezer forintot, és nem külföldi állampolgár.'
erre gondolok.
De én nem tudom megcsinálni... :S Nincs rá időm...
Honnan tudom mi az adóalap? ha mondjuk csak a diákmunkából szerzett jövedelmem volt, nem kaptam ösztöndíjat, szoctámot, semmi ilyesmit?
Könyvelő tud segíteni, pénzért. Vagy pl. a NAV ügyfélszolgálat tud segíteni, ha akar. Nyomsz egy "tájékoztatás" gombot, odaadod nekik az igazolásokat, aztán megkéred őket, hogy írják be a nyomtatványkitöltőbe helyesen, aztán azt nyomtassák ki neked, amit te majd bemásolsz a saját bevallásodra.
Persze, nem biztos, hogy meg is csinálják. De esély van rá.
Egyébként meg nem három nappal a bevallás leadási határideje előtt kell erre gondolni. Senkit nem érdekel, hogy most van-e időd vagy nem, volt fél éved az elkészítésére, ha nem csinálod meg, akkor megbüntethetnek akár 100ezer forintra is.
diák vagyok keresek sz*ros 200ezer forintot egy évben, ne engem büntessenek, hanem aki 100 milliókat sikkaszt -.-''
mint a kérdésben is írtam, eddig azt hittem, nem is kell adóbevallást kitöltenem... és időm már egyáltalán nincs tanácsadókhoz menni. (pénzem meg főleg) nincs erre valamilyen egyszerű számítás?
Te magad is meg tudod csinálni.
Az APEH főoldalán legfelül van a 1053as nyomtatvány letöltő linkje és videós kitöltési tájékoztató linkje is: [link]
Itt a nyomtatványkitöltő és pdfes kitöltési útmutató: [link] bevallasok/nyomtatvany/bevallasok/1053.html
Előbb az ÁNYKt töltsd le, azután a 1053ast és az aktív súgóját.
Itt a videós segítség a szuperbruttósításhoz: [link] hirek/szuperbrutto.html
Itt pedig a címlista, amiből kiválaszthatod, hogy hova küldd be: [link] adoinfo/szja/szja_cimek.html
Ha van ügyfélkapud, azon keresztül is beküldheted.
Ha nincs, akkor 2 példányban kinyomtatod, az egyiket beküldöd, a másikat elteszed.
Bocsi, de hinni a templomban kell...nem pedig két lábbal a talajon. Gondolom vannak szüleid...
Légyszíves ne háborogj, mert nincs igazad!
Vissza a problémához. Ha nagyon nem boldogulsz ezekkel a letöltésekkel, és az igazolásaidról leírod PONTOSAN, hogy mi áll benne, akkor megcsinálom Neked 10 perc alatt a bevallásodat.
Ha úgy gondolod, élsz a lehetőséggel, akkor írd le az igazolások fejlécéről azt is, hogy mi a nyomtatvány címe.
Például ADATLAP 2010, vagy 10M30-as, ugyanis nem mindegy. Máshova kell a sorokat berakni a bevallásban.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!