Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Frissen végzett mérlegképes...

Frissen végzett mérlegképes könyvelő, korábbi gyakorlat és regisztrációs szám nélkül milyen feltételekkel, kinek, mekkora cégnek könyvelhet önállóan?

Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát bátorságod az van... A másik aminek külön örülök hogy frissen végeztél és lövésed sincs kinek könyvelhetsz? hm hmm

elvileg 10 milla árbevétel alatt bárkinek, és egyéni vállakozóknak is. Viszont azért én ezt jól meggondolnám a helyedben. Jó nagy afelelősség, és nem regizett mérlegképesre még biztosítást se tudsz kötni. GYakorlat nélkül könyvelni meg... Hááát... Jelenleg is dolgozik egy friss mérlegképes a kezem alatt, már egy éve hogy friss fél éve van a kezem alatt és még egy kis árrés számolás is gondot okoz... Hát nem tudom... Én 1998 óta vagyok mérlegképes, de önállóan csak 2001-ben kezdtem könyvelni azt is úgy, hogy már a mérlegképest is képesitett könyvelői végzettséggel szereztem, tehát 1995 óta folyamatosan könyvelek, ergo volt addigra hat év szakmai gyakorlatom.

2011. máj. 15. 22:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Még el sem kezdtem, csak fontolgatom, hogy milyen kilátások lesznek, érdemes-e belevágni.
2011. máj. 16. 08:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja és köszönöm a választ.
2011. máj. 16. 08:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha elvégzed, először mindenképpen alkalmazottként helyezkedj el a szakmában, hogy megszerezd a kellő gyakorlatot is. Saját szakálladra csak azután kezd el felvállalni könyvelést.
2011. máj. 16. 09:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz.

A gyakorlat megszerzése legyen az elsődleges most, és a véleményem szerint egy könyvelőiroda a legalkalmasabb erre, ahol önállóan, de mégis felügyelet alatt könyvelhetsz.

2003 óta vagyok mérlegképes könyvelő, és azóta dolgozom könyvelőirodában, de én még most sem mernék belevágni az önálló könyvelésbe.

2011. máj. 16. 10:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a segítséget.
2011. máj. 16. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!