Igaz, hogy csak passzív jogon jár a táppénz?
Igen, passzív táppénzes lehetsz, de kicsit nem értem:
A szerződésed 12.31-ig szólt. A munkáltatód valamilyen indokkal felmondott korábban? És miért postán küldte? Te szabin voltál?
Szia!
1.) tök mindegy, hogy milyen dátumot ír a felmondóleveledre a munkáltatód, az a dátum a tényleges, amikor te átvetted azt, vagyis ha ő azt írja, hogy 12. 09, de te 12. 31-én vetted át (ezt neki kell bizonyítania, nem neked), akkor a munkaviszonyod 12. 31.-én szűnt meg.
2.) Ebből következik, hogy amikor te 12.30.-án elmentél táppénzre, akkor te még biztosított voltál, vagyis rendes táppénzre voltál jogosult. Akkor lenne passzív, ha te 12. 09-ei dátummal vetted volna át a felmondást, ami mivel postai úton történt, kizárt.
Azt viszont nem tudom, hogy mi van olyankor, ha a táppénz folyósítása alatt megszűnik a munkaviszonyod (a határozott idejű szerződésből kifolyólag), ezt az OEP-en meg tudják mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!