Az adóbevallást ajánlva kell feladni?
Figyelt kérdés
Gondolom igen. Küldtek válaszborítékot amire az van írva, hogy belföldre bérmentesítés nélkül feladható, akkor az ajánlásért sem kell fizetni?2011. ápr. 28. 11:29
2/5 anonim válasza:
Ha jól tudom, ajánlva ingyenes, tértivevénnyel viszont már fizetni kell érte. Ettől függetlenül érdemes kérni róla egy tértit, hogy ha valahol elkeverik, tudd igazolni, hogy átvették. Szerintem ez megéri azt a pár száz forintot.
3/5 anonim válasza:
Ha ajánlottan adod fel, jelen esetben nem kell fizetni, akkor a postán lehet hivatalból kerestetni, ha elveszik. Mivel az ajánlott szelvény a kezedben van azzal tudod bizonyítani mikor milyen címre adtál fel küldeményt. Így ha eltűnik Téged nem érhet kár. Ha már feladtad a küldeményt 3-4 munkanap uán a küldemény száma alapján rákérdezel, akkor a posta már megtudja mondani, hogy kézbesítették e vagy sem. Nem kelltértivevényesen feladni. Felesleges. Az APEH-el nem mer szórakozni a posta.
4/5 anonim válasza:
12.23-nak:
Próbáltál te már ajánlott küldeményt megkerestetni a postával? Ha nem, javaslom, tégy egy próbát. Csak úgy kiváncsiságból. Meg fogsz lepődni!
Az irat meg elveszhet az APEH-nél is. Nem kis hivatal az, és a nyilvántartásuk is hagy maga után kívánnivalókat. Ha nem akarod, hogy esetleg simán letagadják, hogy egyáltalán átvették az adóbevallásodat, akkor a legtutibb az orruk alá dugni egy tértivevényt.
De persze mindenki azt csinál, amit akar. :)
5/5 A kérdező kommentje:
Hát végülis csak ajánlottan adtam fel, úgy ingyenes volt.Remélhetőleg nem fog elkeveredni.
2011. ápr. 28. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!