Labdarúgó játékvezetőként tevékenykedek, és tényleg adóbevallásnál leírhatom az adómat, ha igazolom számlával? Megbízási szerződésem van.
Mivel még tanuló vagyok, így a fizetésem 90%-át kell vennem, és ezt megszorozni 1,27-tel, majd 0,16-tal, és így jön ki az adó, amit minden fizetésemből levonnak. Ezeket az összegeket tényleg visszakaphatom, ha számlával igazolom, hogy a tevékenységemhez kapcsolódó dolgokat vettem?
Válaszotokat nagyon szépen köszönöm előre is.
Esetedben 2 lehetőség van költségelszámolásra:
Az első az, hogy 10%-ot levonhatsz költség gyanánt a bevételedből mindenféle számla és bizonylat nélkül. Te ezzel a lehetőséggel élsz. Ennek azonban semmi köze nincs ahhoz, hogy tanuló vagy.
A másik módszer, hogy a tevékenységhez kapcsolódó számlával igazolod a költséged. Ilyenkor nem élhetsz a 10% költséghányad levonásával, hanem a számlával igazolt tényleges költséget vonhatod le a bevételből, és azután adózol. Ezt a módszert nyilván akkor éri meg választani, ha több a tényleges költséged a bevétel 10%-ánál.
Ha számlával igazolt költséget vonsz le nem kapod vissza, hanem ennyivel kevesebb lesz a jövedelem, ami után adózni kell.
Köszi a választ.
Csak azt mondták nekem, hogy majd jövő májusban az adóbevalláskor, igazolom az adómat az áfás számlákkal, és akkor adóvisszatérítést kapok. Bár ebben nem vagyok olyan biztos.
Az ÁFA-s számlákkal nem az adódat igazolod, hanem a költségeidet, amelyet a bevételedből levonhatsz, ha úgy döntesz, és annak semmi köze az ÁFA-hoz.
Egyébként az előző hozzászóló tökéletesen tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!