Kiváltottam a vállalkozói igazolványt, hova kell bejelentenem?
8 órás munkaviszony mellett váltottam ki.Van már ügyfélkapum is,de nem tudom,hogy ott hol és hova kell bejelentenem a vállalkozóvá válásomat.A munkahelyet tudom,bár azt nem ,hogy oda minek :)
Segítsetek amíg nem találok egy könyvelőt Miskolcon.
Onnan kaptad, tehát nem kell újra bejelentened.
Kaptál a kezedbe tényleg egy papírt?
Nem kell sehova máshova bejelenteni, már feltéve, hogy eredetileg jó helyen jelentetted be. Ez a székhelyed szerinti okmányiroda. Ha onnan kaptál papírt, akkor jó.
Itt megnézheted, hogy szerepelsz-e az egyéni vállalkozók nyilvántartásában, ha igen, akkor ennyi.
A vállalkozói igazolványt egyébként nem helyettesíti semmi (ha kérsz ilyet, akkor fizetni kell érte), viszont az igazolvány nem is feltétele a vállalkozói tevékenység folytatásának. Attól vagy egyéni vállalkozó, hogy a nyilvántartásban szerepelsz, ezt meg a fenti linken láthatod. Az igazolványra legfeljebb neked lehet szükséged, hogyha a kuncsaftjaid zaklatnak azzal, hogy mutass már valami papírt arról, hogy te tényleg vállalkozó vagy.
Drága előttem szóló! A jó isten áldjon meg. Dehogynem kell.
apehhoz be kell jelentkezni a 101e nyomtaványon, ki kel tölteni a 1041-es nyotmatványt is, járulékbevallás havonta nullásan, vagy ny-es nyomtatvány, iparüüzési hatálya alá önkorminál bejelentkezni, és egyszeres könyvelést vezetni.
Először 11T180 adatlap, hogy elektronikusan be tudd küldeni a bejelentőket, majd a bevallásokat.
A többit megírta az előttem szóló (11T1041, 11T101E, bejelentkezés az iparűzési adó hatály alá).
Nem mondtam, hogy nem adható le, de ha már van rá lehetőség, akkor véleményem szerint egyszerűbb Ügyfélkapun keresztül intézni a bejelentőket is, mint a papírokkal szüttyögni. Ugyanis én meg így intézem.
És ha nem talál könyvelőt, az 58-ast kiváltó nyilatkozatot amúgy is kizárólag elektronikusan adhatja le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!