Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kiváltottam a vállalkozói...

Kiváltottam a vállalkozói igazolványt, hova kell bejelentenem?

Figyelt kérdés

8 órás munkaviszony mellett váltottam ki.Van már ügyfélkapum is,de nem tudom,hogy ott hol és hova kell bejelentenem a vállalkozóvá válásomat.A munkahelyet tudom,bár azt nem ,hogy oda minek :)

Segítsetek amíg nem találok egy könyvelőt Miskolcon.

2011. ápr. 7. 16:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Onnan kaptad, tehát nem kell újra bejelentened.

Kaptál a kezedbe tényleg egy papírt?

2011. ápr. 7. 16:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Majd még az önkormányzat vállalkozási osztályára. Hívd fel telefonon!
2011. ápr. 7. 16:54
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, kaptam egy igazolást, ami a vállalkozói igazolványt helyettesíti, ezen adószám, minden kutyafüle rajta van, már számlatömböt is vettem vele.
2011. ápr. 7. 17:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem kell sehova máshova bejelenteni, már feltéve, hogy eredetileg jó helyen jelentetted be. Ez a székhelyed szerinti okmányiroda. Ha onnan kaptál papírt, akkor jó.

[link]

Itt megnézheted, hogy szerepelsz-e az egyéni vállalkozók nyilvántartásában, ha igen, akkor ennyi.

A vállalkozói igazolványt egyébként nem helyettesíti semmi (ha kérsz ilyet, akkor fizetni kell érte), viszont az igazolvány nem is feltétele a vállalkozói tevékenység folytatásának. Attól vagy egyéni vállalkozó, hogy a nyilvántartásban szerepelsz, ezt meg a fenti linken láthatod. Az igazolványra legfeljebb neked lehet szükséged, hogyha a kuncsaftjaid zaklatnak azzal, hogy mutass már valami papírt arról, hogy te tényleg vállalkozó vagy.

2011. ápr. 7. 18:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Drága előttem szóló! A jó isten áldjon meg. Dehogynem kell.

apehhoz be kell jelentkezni a 101e nyomtaványon, ki kel tölteni a 1041-es nyotmatványt is, járulékbevallás havonta nullásan, vagy ny-es nyomtatvány, iparüüzési hatálya alá önkorminál bejelentkezni, és egyszeres könyvelést vezetni.

2011. ápr. 7. 23:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Először 11T180 adatlap, hogy elektronikusan be tudd küldeni a bejelentőket, majd a bevallásokat.

A többit megírta az előttem szóló (11T1041, 11T101E, bejelentkezés az iparűzési adó hatály alá).

2011. ápr. 8. 08:30
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, különösen a 23:22 időpontban válaszoló illető válasza volt nagy hasznomra.
2011. ápr. 8. 10:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Ismét drága előttem szóló! Az összes ilyen papir leadható papír alapon is!!! És én ezt mindig a 11t180-as regisztrációval együtt szoktam leadni Bocsánat...
2011. ápr. 8. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy nem adható le, de ha már van rá lehetőség, akkor véleményem szerint egyszerűbb Ügyfélkapun keresztül intézni a bejelentőket is, mint a papírokkal szüttyögni. Ugyanis én meg így intézem.

És ha nem talál könyvelőt, az 58-ast kiváltó nyilatkozatot amúgy is kizárólag elektronikusan adhatja le.

2011. ápr. 8. 17:58
 10/10 anonim ***** válasza:
és mire a t180-ast feldogozzák ki is futottál a határidőből ... tapasztalat. tehát jobba békesség ebyben leadom és pont
2011. ápr. 9. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!