Áfa visszaigényelhető? Tárgyi eszközt szerez be Kft. Konkrétan laptop, projektor, flipchart, számítógép, vetítővászon, nyomtató, szkenner, fax.
ezt a törvény a tao törvény ugye: "1996. évi LXXXI. törvény
a társasági adóról és az osztalékadóról" amúgy az ide vágó részét ha van kedved leírhatod, h melyik paragrafus:D mert nem nagyon tudom mit is keressek.
Első voltam
tgnapi 17 53-as vagyok az előttem szóló helyesen bemásolta a törvényrészletet és igenis csak tiz milla felett kell mérlegképes, akkor viszotn regisztrált mérlegképes kell. (én ez utóbbi vagyok :)) TEHÁT VAN FOGALMAM RÓÓÓÓLA.... kedves számviteli ügyintézőnek készülő valaki, azért vigyázz a suli után rögtön ügyfelet vállalni, azért elég könnyelmű gyakorlat nélkül
Tao törvény igen a társasági és osztalékadóról szóló törvény, és a kettes számú mellékletben foglalkozik az écs-vel ha jól rémlik.
Még csak most fogom befejezni az első évet nem vagyok még végzős, akarok gyakorlati helyet szerezni mindenképp. Remélem nem azért mondod ezt, mert hülyeségeket írtam be, ugye?:)
Gratulálok a végzettségedhez, ez igazán szép eredmény:)
reklám áfája elvileg igen, bérleti dij külön ugrifüles...
ugyanis az a hatályos törvények szerint áfa mentes, de áfa körbe vonható. Tehát ha áfás számlát kapsz, és a kibocsátó nyilatkozik hogy be van jelentkezve e célból áfa körbe akkor elvielg levonhatod, de csak akkor ha a bérleti díj cégérdekben merült fel.. Tehát hogy értsd ha magánszemélyként bérelsz egy garázst és ott a lemezgyüjteményed tartod, akkor arról elég gáz levonni az áfát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!