Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit jelent így számomra az...

Mit jelent így számomra az adójóváírás? Megérte volna igényelni?

Figyelt kérdés

Kicsit félre értettem a magyarázatot, emiatt nem kértem az adójóváírást.Megváltoztathatom ezt a döntésemet, egy hete írtam alá szerződéssel együtt?!

Bruttó 118.000 forintot fogok keresni, megnéztem a bérkalkulátorral hogy mennyi lesz a nettóm.85.000ft irt(nincs gyermekem)

Viszont hogy most én nem kértem az adójóváírást igy még ebből levonnak 12.000ft?

Mennyi az esélyem rá hogy mégis igényelni tudjam?És hogy év végén ne keljen vissza fizetnem semmit?

2011. márc. 17. 20:36
 1/3 anonim ***** válasza:

a jóváírást bárki igényelheti, ebben csak az éves bruttó kereset a korlát, meghatározott éves bruttó kereset fölött csak részleges jóváírás kérhető, egy magasabb összeg fölött meg már egyáltalán nem kérhető.

Ha kikéred a jóváírást és év végén kiderül hogy nem voltál rá jogosult, akkor rosszul jársz mert vissza kell fizetni büntivel együtt. (ez nem akkor kitolás, ha tudatosan visszaélsz vele, mert akkor a te bajod, hanem akkor ha kikéred és időközben emelik a béredet és túlléped a jogosultsági határt.)

2011. márc. 17. 20:54
 2/3 anonim ***** válasza:

A jelenlegi 118.000 Ft bruttó jovedelmnél nyugodtan lehet kérni az adójóváirást, a szuperbruttóval számolva nem lépi tul a jogosultsági határt hacsak nem várható olyan nagyságrendü jövedelem. A teljes csökkentés nélküli jog. határ 2.750.000 Ft / év

Meg kell változtatni a döntést, és ki kell tölteni az igénylő nyilatkozatot és be kel adni.. ennyi az egész. Havi 5.472 Ftal több nettót kap kézhez..

[link]

2011. márc. 18. 14:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha nem kérted, akkor bevallás után úgy tudom egy összegben visszajár.
2011. márc. 19. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!