Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha 1-2 havonta cserélem az...

Ha 1-2 havonta cserélem az autóimat kell utána adózni?

Figyelt kérdés
Kis értékű autókról van szó. Van amikor megunom és veszek másikat. Kell ez után adózni?
2011. márc. 10. 13:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Minden olyan autó után adózol egész évre, ami az adott év január 1-től nálad van! (Önkormányzat rója ki, gépjárműadó a neve). Tehát ha veszel januárban, februárban, májusban, juliusban és decemberben is, akkor arra az évre 5 autó után fizeted az egész éves adót).
2011. márc. 10. 13:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező nem a gépjármű adóra gondolt.

Haszonnal adod el a kocsikat? Ha igen akkor évi 200 ezer Ft. haszonig nem kell utána adózni. De nem kötelező az adásvételin feltüntetni a vételárat így nem is tud róla az APEH.

2011. márc. 10. 15:03
 3/6 anonim ***** válasza:
gépjárműadót CSAK azután az autó után kell fizetned, ami január 1-én a tied volt! Amit februárban veszel, arra az előző tulaj fizette ki, mert az övé volt jan 1-én, neked már nem kell!!
2011. márc. 10. 16:35
 4/6 A kérdező kommentje:

A 2. válaszoló tapintott rá a lényegre.

200ezer haszonig tudom hogy nem kell.

Én is arra gondoltam hogy az árat ha nem tüntetem fel akkor az Apeh nem tud utána nézni, tehát semmi probléma :)

Most már megnyugodtam, ment a zöld kéz. Köszönöm!

2011. márc. 10. 20:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Nincs mit! De ha nagyon beindul a biznisz akkor írathatod a barátok/szülők/nagyszülők nevére. Mondjuk évi 30 adás-vétel már lehet gyanús ha nem írsz árat akkor is.
2011. márc. 10. 20:53
 6/6 anonim ***** válasza:
A 200ezres határ is csak addig érvényes, amíg nem fogja az apeh azt feltételezni, hogy üzletszerűen kereskedsz vele. Mert üzletszerűen már 1Ft is adóköteles. Az meg azért valljuk be, nem hétköznapi, hogy valaki évente többször cseréljen autót úgy, hgoy nem kereskedik vele...
2011. márc. 10. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!