Az idén is megcsináltathatják magánszemélyek az APEH-nél az adóbevallást?
Hogyan működik ez pontosan? Mi kell hozzá?
Eddig a munkáltatóm könyvelője csinálta ingyen, de idén már nem vállalja.
Én viszont sosem csináltam és nem merek belevágni.
Már valóban lekéstél róla.
Viszont, ha csak a munkáltatódtól kaptál jövedelmet, te magad is meg tudod csinálni az M30-as nyomtatvány alapján.
Letöltöd az APEH honlapjáról az ÁNYK keretprogramot, azután a 1053-as nyomtatványt és a súgóját, az M30as alapján beírod az összegeket, a jogosultsági hónapot és a nyomtatvány mindent kiszámol.
Ha nem megy, szívesen segítek.
Tavaly egész évben GYED-en voltam. Viszont volt egy lakás eladásom, ami után elvileg nem kell adóznom, csak be kell vallanom.
Így sem bonyolult a kitöltése?
A gyed bruttó összege a 4-es sor "a" oszlopába, kiszámolja neked a "d" oszlopot (a*1,27=d)
Jogosultsági hónapok: 12; 32.sor "a" oszlop, enter, kiszámolja a "b" oszlopot (az igénybe vehető összeget)
A 1053-04 lapon van a lakás céljára szolgáló ingatlan értékesítése, 161.sor, annak az útmutatójában benne van, hogy mennyi a jövedelmed ebből: bevétel - költségek különbözetének a szerzés éve alapja szerinti szorzóval kiszámolt összeg) Ha 2005 előtt szerezted, akor ez nulla és nem kell bevallanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!