Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevallás egyéni vállalkozón...

Adóbevallás egyéni vállalkozónak, hogyan?

Figyelt kérdés
Egyéni vállalkozóként adóbevallásomat szeretném elkészíttetni, milyen papírokra van szükségem hozzá, mellékelni kell-e valamit(számlák esetleg)? El tudnám-e készíttetni egy másik könyvelővel is, mint akinél most vagyok? Másik könyvelővel csak a bevallást csináltatnám meg, illetve ő segítene nekem ha ez lehetséges.
2011. febr. 16. 12:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem jobb, ha ugyanaz könyvelő zárja az évedet, mint aki könyvelte, mert ő már ismeri milyen gazdasági események történtek az évben.

Ha egy másik könyvelővel akarod a bevallásod készíttetni, akkor majd ő nyilván megmondja mire van szüksége.

Lehet, hogy kéri a számlákat, hogy megnézze a könyvelést is, de lehet, hogy csak a pénztárkönyvet és az analitikákat kéri. Szükség van az előző évi bevallásra is (pl: készlet vagy veszteség) miatt. De ezt egy könyvelő tudja.

2011. febr. 16. 13:54
 2/2 anonim ***** válasza:

Nagyon kicsi az esélye annak, hogy találsz olyan könyvelőt, aki felvállalja a bevallásod elkészítését úgy, hogy az évet nem ő könyvelte végig. Ugyanis azzal magára vállalja azt a felelősséget is, hogy a bevallásba beírt adatok a valóságnak megfelelnek. Arra már kevés az idő, hogy év elejétől kezdve tételesen átnézze, ha kell kijavítsa a könyvelésedet és úgy csinálja meg a bevallásodat. No meg, Isten bárányát sem őrizték ingyen.

Csinálja meg a bevallásodat a jelenlegi könyvelőd! Ha úgy érzed, akkor most válts könyvelőt, aki 2011. januártól kezdve könyveli a dolgaidat, és majd év közben - amikor lesz ideje rá - átnézi az előző évedet, és ha kell, akkor "önrevíziózza" azt.

2011. febr. 16. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!