Havi Bruttó 190. 000 -ből mennyi a levont adóelőleg?
Nem lett igénybe véve az adókedvezmény. Gyermektelen munkavállaló, és nincs egyéb kedvezményre jogosító tétel.
Köszönöm a segítséget! :)
köszönöm szépen! :)
legyen szép az estéd!
nem szeretnék szemtelennek tűnni, de elmondanád, (ha nem túl bonyolult), hogyan lehet kikalkulálni, mennyi az az összeg, ami adóelőleg gyanánt levonásra kerül?
217.000 -nek is kellene ez a tétele...
köszi előre is még egyszer! :)
próbálkoztam a guglival, meg az apeh honlapjával, de szinte esélytelen... :(
feladtam.... :(
Bruttó bér x 1.27 x 0.16
De itt is kiszámoltathatod: [link] , a "Számított SZJA" sort nézd.
Nem az előző vagyok, és nem is könyvelő, úgyhogy tévedhetek, de szerintem ennyi :)
Tegnap 23:31-es hsz-hoz egy kis kiegészítés, csak hogy tudd, mit miért is szorzol:
A szuperbruttósítás elnevezésű eljárás az, amikor veszed a bruttó béred 27 %-át és hozzáadod a bruttó béredhez. Ezt jelenti az, hogy a bruttó béredet megszorzod 1,27-tel.
2011-től pedig a szuperbruttósított bér 16 %-a az adó, vagyis a levont adóelőleg. Nem okoskodásnak szántam, csak látom, hogy nem mindenkinek könnyű ezt követni (nem is egyszerű), főleg pályakezdőként.
Köszönöm nektek, mindkettőtöknek! Akarom mondani mind hármótoknak. :)
@Utolsó. Egyáltalán nem tartja szerintem senki okoskodásnak, sőt! kifejezetten hálás vagyok érte, hogy elmondtad! :)
szép estét nektek. és még egyszer, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!