Gyeden voltam egész évben. A munkáltatótól is kapok az adóbevalláshoz papírt, vagy csak az egészségbiztosítótól?
Amennyiben munkáltatója nem kifizetőhely, és Ön egész évben GYED-en volt, abban az esetben nem fog a munkáltatójától M30-as igazolást kapni, csak az egészségbiztosítótól. Valóban ezt már meg kellett kapnia, de ha nem kapta meg még ne aggódjon, mivel a Tb időnként kicsit lassú :-)
Matyóka Zoltán
Ellent kell mondanom.
A munkáltatótól is kell kapnia, ugyanis az M30 alapján tud nyilatkozni, hogy mi módon kíván adóbevallást beadni.
Ha a munkáltató vállalja az adóbevallás elkészítését (M29), és az adózó a munkáltatói adóbevallást választja, akkor az OEP adóadatlapját le kell adnia a munkáltatónak.
Azért használtam a "TB" kifejezést, hogy ne bonyolítsam feleslegesen a dolgot. Szeintem a válasz amúgy eléggé pontos volt!
Matyóka Zoltán
És mint a válaszaim pontosságági %-ból látszik, nagyobbrészt helyesek a válaszaim és segítséget nyújtanak!
Matyóka Zoltán
A válaszok pontossági százaléka az teljesen szubjektív.
Az igazolást akkor is a Pénztár adja ki.
Egészen pontosan a regionális egészségbiztosítási pénztár, vagy a "REP".
A laikus kérdező boldogan bejelöli, hogy jó a válasz, mert azt érti.
Aztán elmegy a TB-hez (ami számára esetleg az RNYBI, vagy a MÁK) ahonnan átküldik a REP-hez.
Amikor hazamegy, boldog hogy elintézte az ügyét és neked utólag nem rajzol egy nagy lóf...t.
Egyénként ha ennyire okos vagy és hiú, akkor jöhetsz hozzánk bizonyítani. Figyeld az újságokat, rövidesen hirdetünk állást. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!