Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adójóváírás? Nem igazán értem...

Adójóváírás? Nem igazán értem és lehet nem is jól számolták? Részletezem!

Figyelt kérdés

Tavaly 91 000 ft-ot kerestem. 2011-re nem kértem adójóváírást.

Ma kaptam meg a fizetési jegyzékem, amin az van, 89 000 ft-ot utaltak nekem, és az: érvényes adójóváírás 12 000 ft.

Az a 12 000 adójóváírás benne lenne a fizetésemben?

A gazdaságisunk azt mondta, ha nem kértem, akkor abban a mezőben 0-nak kellene lenni, és a 12 000 ft-ot le is vonnák a fizetésemből.

Azt mondta utána néz. Most komolyan még a 89 000-ből levonják a 12 000 ft is, ha nem kértem adójóváírást?

2011. febr. 2. 19:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Most az idén januári fizetésedről van szó? Mennyi a bruttó fizetésed? Mert akkor abból kiszámolható, hogy mit számoltak el.
2011. febr. 3. 00:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Ezt csak akkor tudjuk megmondani, ha tudjuk mennyi a bruttó bér és a levont szja.
2011. febr. 3. 07:53
 3/7 A kérdező kommentje:

A bruttó fizetésem: 124 000 ft

És van egy olyan, hogy összes levonás: 34 797 ft.

2011. febr. 3. 18:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor az szja 25197 Ft (124000*1,27*0,16).

Az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék 21700 Ft (17,5%).

Ha nem kértél adójóváírást, akkor az összes levonásnak 46897 Ft-nak kellene lenni. Ezek szerint érvényesítették a bérszámfejtésnél, és megkaptad azt a 12100 Ft-ot a fizetésedben.

2011. febr. 3. 19:15
 5/7 A kérdező kommentje:

köszi szépen, én annyira hülye vagyok ehhez.

azt nem tudod, miért lett érvényesítve, ha nem kértem?

mondjuk belegondolva, hogy még annyival kevesebb lenne, jobb hogy kapom...

2011. febr. 3. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, miért érvényesítették, ha nem nyilatkoztál róla, talán tévedésből. De a fizetésed valóban ennyivel kevesebb lenne havonta és csak jövőre kapnád vissza egy összegben.
2011. febr. 4. 08:10
 7/7 A kérdező kommentje:

atya ég... akkor nagyon remélem, hogy érvényesítve marad...

Meg lehet egyébként változtatni azt a nyilatkozatot?

És ennyit a gazdaságisunkról. Még egy éve dolgozok, direkt megkérdeztem, hogy mit is takar ez, mert nagyon idegen tőlem ez az adó. Nekem azt mondta, annyival több lenne a fizetésem. Én meg úgy voltam vele, elég ez a pénz, inkább egy összegbe jó lesz majd jövőre... erre kiderül, hogy azt még levonnák... csak jöjjön be hétfőn.

És nagyon szépen köszönöm a segítséged!

2011. febr. 4. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!