Adójóváírás? Nem igazán értem és lehet nem is jól számolták? Részletezem!
Tavaly 91 000 ft-ot kerestem. 2011-re nem kértem adójóváírást.
Ma kaptam meg a fizetési jegyzékem, amin az van, 89 000 ft-ot utaltak nekem, és az: érvényes adójóváírás 12 000 ft.
Az a 12 000 adójóváírás benne lenne a fizetésemben?
A gazdaságisunk azt mondta, ha nem kértem, akkor abban a mezőben 0-nak kellene lenni, és a 12 000 ft-ot le is vonnák a fizetésemből.
Azt mondta utána néz. Most komolyan még a 89 000-ből levonják a 12 000 ft is, ha nem kértem adójóváírást?
A bruttó fizetésem: 124 000 ft
És van egy olyan, hogy összes levonás: 34 797 ft.
Akkor az szja 25197 Ft (124000*1,27*0,16).
Az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék 21700 Ft (17,5%).
Ha nem kértél adójóváírást, akkor az összes levonásnak 46897 Ft-nak kellene lenni. Ezek szerint érvényesítették a bérszámfejtésnél, és megkaptad azt a 12100 Ft-ot a fizetésedben.
köszi szépen, én annyira hülye vagyok ehhez.
azt nem tudod, miért lett érvényesítve, ha nem kértem?
mondjuk belegondolva, hogy még annyival kevesebb lenne, jobb hogy kapom...
atya ég... akkor nagyon remélem, hogy érvényesítve marad...
Meg lehet egyébként változtatni azt a nyilatkozatot?
És ennyit a gazdaságisunkról. Még egy éve dolgozok, direkt megkérdeztem, hogy mit is takar ez, mert nagyon idegen tőlem ez az adó. Nekem azt mondta, annyival több lenne a fizetésem. Én meg úgy voltam vele, elég ez a pénz, inkább egy összegbe jó lesz majd jövőre... erre kiderül, hogy azt még levonnák... csak jöjjön be hétfőn.
És nagyon szépen köszönöm a segítséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!