Ha egy cégnél dolgozom vállalkozói igazolvánnyal akkor ezzel jobban járok mintha alkalmazott lennék (fizetés szempontjából)?
Ezt lehetetlen számok nélkül megválaszolni!
Attól függ mennyit számlázhatsz mint vállalkozó, és mennyi lenne alkalmazotti béred.
Ha pl. vállalkozóként benyújthatsz 400e -t, és alkalmazottként kapnál 200e-t, akkor vállalkozhatsz..
Első vagyok és mégegyszer: a két szám ismerete nélkül nem lehet megmondani!
Nem tudom menyit számlázhatnál, nem tudom mennyi lenne az alkalmazotti fizetésed!
Nem tudom mi az hogy mennyit számlázhatnék mint vállalkozó de az alkalmazotti fizetésem kb 800 ezer forint lenne.
A "munkaadóm rám bízza választást mindenben"
Vállalkozóként ca. 1100e-t kéne számláznod..
És akkor nincs szabadnapod, nincs fizetett ünnep..
Én már dolgoztam így 5 éven keresztül, egy ingatlanirodában.Nem tudom,melyik az a cég,ahol neked fix fizetést ígértek,mert nem így van. Lakás eladás után a közvetítői díj felét adják tovább számodra, fizetésként. 800 ezret egyébként sem lehet megkeresni minden hónapban ingatlanközvetítőként, mivel nem adsz el minden hónapban. Van olyan ,hogy összejön akár 2-3 lakás eladás is, de vannak hónapok,amikor sajnos semmi. Ha 800 ezer ft-ot mondtak akkor ahhoz 0-24 óráig kellene menned, szórólapokat bedobálni, rengeteg hirdetést feladni és még lakást is bemutatni,ha van kinek.
Amennyiben valóban ennyi fix-et ígérte el kell fogadni. Vállalkozói igazolvány,mindenképp szükséges,mert az iroda (anno) csak így tud foglalkoztatni,és magad után kell adózni,illetve a járulékokat fizetni.Ebből a havi összegből ez nem okozhat gondot.Számlát pedig,mint vállalkozó,mindenképp kellet adni az ingatlaniroda részére,arról az összegről,amit átutaltak a számlámra. Ez még legalábbis 2 éve így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!