Melyik éri meg jobban? Kft, Bt, egyéni vállalkozó, esetleg van valami külön forma kisiparosoknak?
Gyes mellett egyéni vállalkozóként főfoglalkozásúnak minősülsz, tehát járulékfizetésre vagy kötelezett. (Egyéni vállalkozás a gyermek 1 éves korától indítható.)
Hasonlóan a többi céges formánál is, ha betéti társaságban beltag vagy, szintén járulékfizetésre vagy kötelezett, ha nincs más munkaviszonyod.
Ha kft-ben vagy ügyvezető, akkor szintúgy kell, hogy legyen más foglalkozásod, ha nem akarsz járulékot fizetni.
Emellett utóbbi céges formák esetén további személyek bevonása is szükséges.
A legjobb megoldás a társadalmi szervezet lenne, de ugye azt vállalkozás célja nem lehet alapítani...
Köszönöm szépen a válaszod! Ha tudnál még egy kicsit segíteni nagyon megköszönném!Tehát arra gondoltam, ha bevennénk tulajdonosnak a Kft-be a férjemet is akinek van más bejelentett munkaviszonya akkor mi a helyzet? Vagy az neki hátrányos lehet?
Egyébként nekem is van munkaviszonyom csak ugye a gyes miatt fizetés nélküli szabin vagyok de nem akarok onnan kilépni amíg le nem jár. Az még 1 év mert csak feb.19-től leszek gyesen addig gyeden vagyok de a vállalkozás csak kb. májustól indulna.
Nagyon köszi még egyszer!
Kedves első válaszoló! A tb szabályok változtak jelentem ugy két éve, és már csak akkor járulékol a bt beltag is -- annak ellenére hogy nincs másol bizt jogviszonya - ha tényleg müxik is a cég. Effektive árbevételt is realizál.
Csak az ügyvezetés egyik vállalkozási formában sem valósitja meg a teljes járulékfizetést. Azt hgoy ügyvezetés mellett lehet -e munkaviszonyos a társasági szerződés vagy pedig taggyülési határozat támaszthatja alá. Egyszemélyes kft-nél a társasági szerződés tartalmi eleme kell legyen, ilyenkor nem jó a formás alapítás. Tehát az én javaslatom a kft, ami nem egyszemélyes, és lehetőleg nem te vagy a zügyvezető + egy alapos könyvelő, aki tudja melyik jogviszonyról milyen papir készüljön. További kérdés esetén haszáld a mailomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!