Tavaly decemberben átléptem az alanyi mentes értékhatárt, de csak most vettem észre. Már kiállítottam egy csomó számlát azóta. Mi a teendő? Újra kell írni a számlákat?
Fordulj a könyvelődhöz ez ügyben, mert csak ő tud segíteni.
Mellesleg ezt látnia kellett volna, és figyelmeztetnie téged.
Elvileg azt a számlát, amivel átlépted a határt, már Áfásan kellett volna kiállítanod, és be kellett volna adnod egy változás bejelentést ezzel egyidejűleg. Innentől 2 évig nem is lehetsz alanyi adómentes.
Számlákat valószínűleg újra kell írnod, és Áfa bevallást is kell beadnod, de ezt beszéld meg a könyvelőddel.
Könyelőd megmondja. azért fizeted.
Kedves első válaszoló! Neked meg annyit, hogy a könyvelés követő munka, tehát NEM A könyvelő dolga figyelmeztetni,hogy már átlépted, max arra, hogy közeledsz. Nem vagyok ott minden ügyfél mellett aki épp a számláit írja, és jó esetben is csak követő hóban kapom meg a számlákat. rosszabb esetben akár több hónap is lehet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!