Hogy kell adózni, ha Vaterán eladok?
Figyelt kérdés
Pár hete elkezdtem a Vaterán eladni ezt azt. És nem tudom mi az az összeghatár, ami felett adóznom kell, és mennyi adót kell fizetnem?2011. jan. 28. 14:03
1/3 anonim válasza:
Ha az interneten értékesítesz alkalomszerűen, (tehát nincs pl. internetes boltod, áruházad stb) akkor az adóévi 200.000 Ft-os jövedelemhatárig az ingó vagyontárgyak eladásából származó jövedelem adómentes, amit sem bejelenteni, sem az adóbevallásban szerepeltetni nem kell. Az is teljesen mindegy, hogy ezen az értékhatáron belül hány eladás történt. Tehát, ha az adott adóévben 1x adsz el egy számítógépet 200.000 Ft-ért, az ugyanolyan, mintha 20x adnál el akármit 10-10.000 Ft-ért. Sőt a számításnál, az egyes eladásoknál jelentkező kiadásaidat is le lehet vonni. (pl.: feltöltési díj, jutalék stb) Ha az eladás meghaladná a 200.000 Ft-ot, akkor az adóbevalláson csak a 200 ezer Ft-on felüli részt kell feltüntetni és ez után adózni 25%-ot.
2/3 A kérdező kommentje:
De ha meghaladja, akkor mi van pontosan? Mit hogy kinek mikor kell megtennem? És ha már konkrét üzletem van és annak adok el termékeit, és blokkot is adok, akkor? Mi a teendő?
2011. jan. 28. 19:08
3/3 anonim válasza:
Az alapkérdésben nem volt szó semmiféle üzletről, meg blokkról. Akkor hogy is van ez? Mi az, hogy az üzletednek adsz el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!