Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adókedvezmény-SOS. Gyeden...

Adókedvezmény-SOS. Gyeden vagyok, férjem minimálbéres, én szeretném igényelni az adókedvezményt 2gyerek után, Lehet?

Figyelt kérdés
Férjem vállalkozója azt mondta,ha én kérem a férjemnek kell fizetni havi 8ezer forintot,nem értem mért.Azért kértem én mert nekem még a gyesem is magasabb mint a férjem fituja,és gondolom így jobban járnánk ,vagy nem???Segítsetek.
2011. jan. 27. 15:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Most gyeden vagy, vagy gyesen? Mert a gyesből nem vonnak adóelőleget, csak a gyedből, így adókedvezményt csak azután vehetsz igénybe.

Ha a maximum gyedet kapod(109200 Ft), akkor annak az adója 22189 Ft. Jár az adójóváírás, ami 12100 Ft,így egy gyermek után igénybe tudod venni a kedvezményt, 2 után már nem, mert nincs annyi adód.

A férjed, ha 78000 Ft a bére(a minimálbér), akkor az ő adója 15850 Ft. Neki is jár 12100 Ft adójóváírás, így marad 3000 Ft körüli összeg, amit 0-ra le tud vinni, ha a másik gyerek után ő kéri.

Ha 94000 a bére (a garantált bérminimum), akkor annak az adója 19100 Ft.Ha ebből levesszük az adójóváírást, akkor marad 7000 Ft, amit szintén 0-ra lehet csökkenteni a családi kedvezménnyel.

Tehát összegezve: úgy jártok jól, ha megosztjátok, mert teljes egészében egészében egyik fél sem igénybe venni.

2011. jan. 27. 16:26
 2/2 anonim ***** válasza:
Valóban akkor jártok jól, ha az egyik gyerek után te kéred, a másik után a párod. Sajnos nem irtál konkrét bruttó összegeket (gyed és fizetés), igy ennél pontosabb választ nem tudunk adni.
2011. jan. 27. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!