Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha nem akarom a havi családi...

Ha nem akarom a havi családi adókedvezményt mert vissza akarom igényelni év végén, kell nyilatkoznom vagy nem?

Figyelt kérdés
2011. jan. 23. 12:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez szerintem cégtől függ. Van, ahol mindenképpen kérnek nyilatkozatot, meg van, ahol ha nem nyilatkozol, akkor nem foglalkoznak veled, nem adnak.

De miért hagysz bent másfél évig ennyi pénzt? Az összeget inkább tedd be kamatra minden hónapban, akkor neked fial, és szükség esetén hozzá is tudsz nyúlni.

2011. jan. 23. 14:03
 2/4 A kérdező kommentje:
Az Apeh tájékoztatóban nem olvastam ilyet, a kérdésedre válaszolva így tuti megkapom az összeget, ezért nem kétem havi bontásba..
2011. jan. 24. 08:14
 3/4 A kérdező kommentje:
Ma kaptam meg a munkáltatói igazolást(11M30) az adóbevalláshoz,mivel nem nyilatkoztam ezért nem is vették figyelembe az adóelőlmegállapításnál, remélem attól még visszaigényelhetem...
2012. febr. 8. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Persze visszaigényelheted.

Ha nem kéred, akkor nem is kapod az adóelőleg levonásánál sem. Tehát ne tölts ki nyilatkozatot rá, aztán kész.

Így már értem, hogy miért év végén szeretnéd igénybe venni. Ilyen felállással én is ezt tenném, nem hagynám, hogy a munkáltató még ezt is lenyúlja...

2012. febr. 9. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!