Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Amíg valaki havonta érvényesít...

Amíg valaki havonta érvényesíti az adókedvezményt, addig vonják abból is a gyerektartást, de ha egy összegben kéri akkor már nem?

Figyelt kérdés
Hogy is van ez?
2011. jan. 19. 13:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Beállitottam, hogy kapjak e-mailt, ha irsz ide. Ha megvannak az adatok, jelezd itt, ha nem is olvasnám, kapok róla e-mailt. Aztán akkor megkeressük egymást priviben. Sajnos én se tudok most neked irni, nincs ilyen gomb engedélyezve. De majd akkor megoldjuk!
2011. jan. 20. 23:02
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszi és jóéjt!
2011. jan. 20. 23:05
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves "Profi Válaszoló"! :)

Megköszönném, ha nekem is segítenél.:) A helyzetem hasonló, mint a kérdezőé, azzal a különbséggel, hogy a volt párom önként utalja minden hónapban a gyerektartást, nem pedig a munkáltatójától vonatom. A kezdeti zökkenőket leszámítva lassan egy éve rendszeresen fizet, így nincs okom a munkáltatóra róni ezt a dolgot. De ugyanakkor fogalmam sincs róla, hogy mennyi a fizetése, milyen bevételei vannak. Fixen 30 000 Ft-ot utal minden hónapban. A bírósági végzésben az szerepel, hogy a fizetésének 20%-a, de minimum 30 000 Ft a gyerektartás.

(Egyáltalán, hétköznapi szóhasználatban mi számít bevételnek? Van egy közös lakásunk, amit kiadunk, a bérleti díjat pedig elfelezzük. Akkor a ráeső bérleti díj 20%-a is a fiamat illetné igazából? Nem nagy összeg, 22 ezer forint a bérleti díj fele, annak a 20%-a meg alig több mint 4000 Ft, de havi szinten nekünk az is sokat jelentene.)

Még félig-meddig együtt voltunk, de inkább már válófélben, amikor a jelenlegi munkahelyén elhelyezkedett, így vannak félinformációim, de nem tudok mindent. A váláskor még próbadidős volt, s nem tudom, végül milyen feltételekkel, fizetéssel véglegesítették. Nekem is jogom van a fent leírt módon lekérni a munkáltatójától a bevételeit? Így, hogy nem tőlük vonatom a gyermektartást? Tudom, hogy jó viszonyban van a munkáltatóival, félek, nem lennének őszinték. Anno 3-6 havi fizetésnek megfelelő összegű prémiukról is szó volt, és azért az nem kis összeg a gyerektartásra nézve. Nem akarom én a volt páromat megkopasztani, de igen kevés pénzből élünk - hála neki - a kisfiammal ketten, így minden fillér fontos a számunkra.

Ha jól értelmeztem a fent írtakat, akkor az adóvisszatérítésének a 20%-a is járna a fiamnak? A tavalyit is kérhetem visszamenőleg? Azt ugyan még az előző munkáltatója által kapta, de az is közel 130-150 ezer forint körül volt. Akkor még azt ígérte, mivel a közös életünk alatt kapott fizetése után jár ez vissza, a felét odaadja nekünk. Persze, végül egy fillért sem adott, de ha legalább a 20%-át jogszerűen kérhetném, sokat segítene nekünk.

Előre is köszönöm a válaszodat!

2011. febr. 24. 14:58
 14/18 anonim ***** válasza:

Sajnos a munkáltató csak akkor ad ki adatot a fizetésről, ha a munkahelynek kell vonnia a gyerektartást. De akkor KÖTELES.

Te viszont, szerintem rosszul, úgy döntöttél, hogy nem nem kéred a fizetésből letiltást, pedig akkor nem lehetne kisemmizni téged/titeket.

Sajnos igy semmi nincs a kezedben, hiszen nem tudod, megkárosit-e téged, vagy nem, hiszen nem tudod a fizetését. De ha ilyen szépen utalja a 30.000 Ft-ot, akkor csaknem biztos, hogy többet kap és többet kéne utalnia... De persze ez nem biztos.

Az egyetlen, amit tehetnél, hogy kéred a fizetésből letiltást, amit ráadásul nehezen fogsz tudni érvekkel indokolni, hiszen szépen, rendszeresen fizeti - a minimumot...

Nehéz eset, ha nem tudod meg a fizetését valahogy, akkor elég nehéz dolgod lesz, az egyetlen, amit tehetsz, hogy megpróbálod elérni a fizetésből letiltást, merthogy gyanúd szerint többet keres és többet kellene adnia. Asszem a biróságon tudod ezt intézni. Esetleg menj be egy birósági panasznapra, minden biróságon van ilyen, ekkor ingyenesen elmondhatod a problémádat és elmondják, mit javasolnak, mit kell tenned, mik az esélyeid.

2011. febr. 24. 20:35
 15/18 A kérdező kommentje:

Kedves "Profi"!

Ki tudunk valamit találni PRIVÁT beszélgetéshez?:))

Nagyon köszönöm az eddigieket!

Ha van fenn saját kérdésed,akkor talán ott van rá lehetőségem...

2011. febr. 24. 21:58
 16/18 anonim ***** válasza:

Beállitottam a privát kérdés ügyletet, úgyhogy él a dolog. De ma már nem sokáig leszek gépnél, de ha irsz, akkor amikor van időm, válaszolok neked!!!

Szép estét!

2011. febr. 24. 22:02
 17/18 A kérdező kommentje:
Mára ismét aktuálissá vált a probléma,én ismét a segítségeddel leszek "bátor anyuka"!
2013. júl. 5. 15:36
 18/18 anonim válasza:
Elég visszataszító magatartás. Azt a pénzt a párod az új kapcsolatából származó gyereke után kapja, ily módon Te károsítod meg őt. Ez csak egy jogi anomália, aminek segítségével olyan pénzhez jutsz hozzá, amihez semmi közöd nem lenne.
2013. okt. 3. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!