Volt már olyan veletek, hogy az APEH pénzt követelt és kiderült, hogy jogtalanul?
Figyelt kérdés
Ma kaptam az apehtól egy levelet, miszerint 560.000 ft-os személyi jövedelemadó tartozásom van...Minimálbérre vagyok bejelentve évek óta, ami ugye adómentes, és van egy szintén adómentes ösztöndíj juttatásom (egyetemista vagyok). Ez ugye valami félreértés???? Holnap kérek időpontot, bemegyek hozzájuk, csak addig is szeretném tudni, hogy volt-e már valamikel ilyen, én tudti nem fizetek nekik egy fillért sem2011. jan. 17. 19:51
1/8 anonim válasza:
Kb egy hónapja olvastam, hogy inkasszózták egy egyéni vállalkozó számláját, holott nem is volt tartozása. Mint kiderült, egy ugyanolyan nevű másik vállalkozónak volt tartozása. Érdekes, hogy nem tűnt fel az APEHnak, hogy a néven kívül semmi más adat nem egyezett (lakcím, adószám).
Akkor írták, hogy hát igen, elő szokott fordulni néha tévedés.
Majd írd meg, hogy mi lett, miért hoztak ki ennyi tartozást neked.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, ez egy kicsit megnyugtat, majd írok a fejleményekről, amint sikerült valamit intéznem.
2011. jan. 17. 20:58
3/8 anonim válasza:
Jesszusom! Én agyérgörcsöt kapnék!!! Remélem minden rendben lesz és csak "tévedés az egész"! Mondjuk ha így lenne én eszeveszett botrányt csapnék az tuti!!!!!
4/8 anonim válasza:
Anyumnak 2 éve be kellett kizetnie 92e huf.ot, majd valamikor pár hónap múlva kapott egy levelet, hogy nem tudják miért fizette be, de az visszajár....
92 e huf valakinek nem sok, de neki kölcsönt kellett miatta felvennie jó sok kamattal... KÖSZI APEH
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon durva! köszi a válaszokat, hétfőn megyek be hozzájuk személyesen, majd írok mi volt, remélem félreértés...
2011. jan. 18. 16:16
6/8 anonim válasza:
a névazonosság miatti téves inkasszó úgy fordulhat elő, hogy az apeh megkeresi a bankot, van-e az adósnak bszlaszáma, megadva az adós adatait, név, szül. hely idő, anyja neve, lakcíme stb. A bank pedig a szül.hely időig nézi, és tovább már nem, így két, azonos helyen és napon született Szabó ANdrás közül a nem adós bszlaszámát szépen megadja az APEHnak. Ott pedig az ügyintéző nem tudja, mert nem is tudhatja, hogy rossz szlaszámot kapott. Az akkor fog kiderülni, amikor a nem adós Szabó András berohan a hivatalba hogy gáz van. Sajnos megtörtént, hárombetűs bank nem jó szlaszámot adott. A kérdezőnek az ügyfélszolgálat mielőbbi felkeresését ajánlom, igaz, hogy nagyon ki kell fogni az ügyintézőt, de mindenképpen tisztázni kellene, mi ez a félreértés.
7/8 anonim válasza:
Mi lett? Voltál az APEHnél? Mit mondtak?
8/8 A kérdező kommentje:
Igen, voltam, és kiderült, hogy mégsem kell befizetnem, mert állítólag rosszul csináltam meg az adóbevallást és ezért jött ki ez az összeg, azt mondták, hogy nyújtsak be önrevíziót, és akkor így megúszom. Nagyon örültem és megkönnyebbültem! :)Köszi mindenkinek!
2011. jan. 29. 21:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!