Mi van akkor, ha sem én, se a párom NEM kérjük a családi adókedvezményt?
Tök igazuk van az előzőeknke. Nem vagy köteles most kérni, kérheted év végén is egyben, de igy egy évig az állam használja a pénzedet helyetted.
Inkább kérjed és havonta azt az összeget kötelezően tedd bankba.
Köszönöm a válaszokat!
Az ok igen egyszerű, amiért nem kérném ezeket. Minimálbérre vagyok csak bejelentve, de a tényleges bérem nem annyi. A munkáltatóm azzal a logikával, hogy Ő fizeti a járulékokat, nem adja oda azt, amit jár. Hiszen ezt a pénzt az állam adja, nem? Én nem tehetek arról, hogy nem tud teljes bruttóra bejelenteni, hiába kértem már százszor is tőle... De örülök, hogy még van munkám.
:)
Igen, igazad van, utolsó, bár ezt itt mindenki tudja, a kérdzeő is. Viszont amunkáltató NEm fizeti ki a plusszpénzt, hanem zsebre rakja. Sok cégnél van ez igy, mert már több lyen példát olvastam itt is, különböző emberektől. Nekem hihetetlen, de ezek szerint ma ez nem kirivóan durva eset. Ezért ilyenkor egyszerű a megoldás: egyben kérni év végén.
Másik ok, amiért év végén szokták kérni egyben: a gyerektartás vonása. HA év közben kéri, fele az ex-é. Ha év végén, egyszerűen nem ad belőle az ex-nek (bár ugyanúgy járna...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!