A fizetésem bruttó 190 000 körüli, igényelhetem az adójóváirást 2011-ben?
A bruttót még be kell szorozni a szuperbruttóval, ami idén 1,27. Így már számításaim szerint 15 E-rel túlléped azt a határt, ahol még teljes egészében jár, mivel idén félmillióval lecsökkentették ez az összeget, az adójóváírás összegével együtt.
Most kérd az adójóváírást. Év közben meg nyilatkozz a munkáltatónak, hogy a további hónapokra ne adja.
November vége táján nézd meg a fizetési papírodon az adóalapot, ott szuperbruttóval szerepel. Add hozzá az utolsó 2 hónap várható bérét, és így meg tudod tippelni, mennyi lesz az éves szuperbruttós alapod. Kb. ráérsz majd decemberben kérni, hogy ne adják, mert csak a decemberre járó (januárban kifizetendő) béredre nem fog járni szerintem.
Mégegyszer, tényleg csak a gyengébbek kedvéért.
A bruttó 190.000 Ft-os havi fizetés nem lépi át a határt, jár neki az adójóváirás. Mivel az egy bizonyos kereset felett már sávosan csökken az adójóváirás mértéke, ezért tájékoztató jelleggel odairtam, hogy ez az esetében 10.644 Ft lesz. A teljes adójóváirás egyébként 12.100 Ft 2011-ben.
Remélem, már MINDENKI számára érthető a dolog.
Sziasztok.Köszönök minden választ.
Én is úgy tudtam,hogy vagy az egész összeget,vagy semmit majd az adóbevallásnál ami jár.Azért kérdeztem,hogy hogyan igényelhetem a részlegest van rá külön nyomtatvány ahol kérem hogy vegye figyelembe a bérem alakulását?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!