Állandó lakcím bejelentése így jó?
A következő a helyzet:
Magamnak fizetem a TB-t. Időközben elköltöztem. Már az új címre kellene, hogy küldjék a csekkeket. Felhívtam őket, azt mondták, hogy jelentsem be a lakcím változást. Azt nem mondták hol és hogyan...
Van már új lakcímkártyám, ezen az új cím szerepel. Ez azt jelenti, hogy erre a címre vagyok bejelentve, már ez a bejelentett állandó lakcímem? Vagy ezt máshogy kell intézni?
Ah így jó, akkor az elég lehet, hogy erről írok az APEH-nak egy hivatalos levelet? Vagy még mást is kell tennem?
(Lehet hogy hülye kérdés, de teljesen összezavartak több különböző helyen (önkormányzat, APEH, okmányiroda...), mindenki mást mond :S )
Ha kérték, hogy jelents be a lakcímváltozást, akkor írj (akár egy kockás papíron is) egy levelet a személyes adataidra, adóazonosító jeledre vagy adószámodra hivatkozva, hogy megváltozott a lakcímed, és ettől kezdve kéred, hogy a csekkeket oda küldjék. Dátum rá, meg aláírás és add fel ajánlva az APEH-nak. Ennyi.
Az okmányiroda nem küldözgeti szét semmilyen hivatalnak a lakcímedet, nem az a dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!