Hogyan lehet hozzájutni a hozamhoz az AB egon magán nyugdíj pénztárnál?
Figyelt kérdés
2011. jan. 2. 20:47
1/4 anonim válasza:
Úgy, hogy nem csinálsz semmit.
Vagyis visszalépsz az államiba.
Aztán ha van a reálhozamon felüli nyereség, akkor azt felveheted. A többi meg megy az állami kasszába.
2/4 anonim válasza:
én is aegon-os vagyok
kérdezni szeretnék:
előző úgy értette, hogy az ember bemegy a biztosítóhoz és "simán"csak kikéri a nyereséget?
hogyan működik ez?
3/4 anonim válasza:
Nem, úgy értettem, hogy úgy tudsz hozzájutni, ha visszalépsz az államiba. Mert ha maradsz jan. 31 után is magánnyugdíjpénztártag, akkor nyilván nem veheted fel. Csak majd a végén, ha eléred a nyugdíjkorhatárt.
Azt, hogy a gyakorlatban ezt hogy veheted fel, azt én se tudom. De gyanítom, hogy még a nyugdíjpénztárak se.
4/4 anonim válasza:
köszi, hogy válaszoltál.
valószínű átmegyek az államiba, de ezt sem tudom önkéntes legyek e inkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!