A tavalyi adó kiszámolásánál nem igényeltük vissza amit lehetett volna, ez utólag még lehetséges?
Figyelt kérdés
2011. jan. 2. 12:33
1/8 anonim válasza:
Persze, benyújtasz egy önellenőrzést!
Csak azután lehet, hogy rádszállnak...
:)
2/8 A kérdező kommentje:
Nem értem,leírnád pontosabban?
2011. jan. 2. 12:44
3/8 anonim válasza:
Volt visszaigényelhető adód, csak nem rendelkeztél róla, vagy rosszuk töltötted ki az adóbevallásod/számoltad ki az adód? Mindkét esetben más a helyzet. Elsőnél kiutalási kérelem, másodiknál önrevízió.
4/8 A kérdező kommentje:
Úgy volt szerintem visszaigényelhető adónk,hogy a lakáshitelünkből,de nem vagyok 100%-ig biztos benne,hogy még járna e vissza.Mert az 5 év lejárt amig vissza lehetett igényelni,de lettek közben még gyerekeink és úgy hallottam,hogy ha született gyermek a futamidő alatt akire nem lett szocpol igényelve,akkor az egész hitelidő alatt vissza lehet igényelni az adóból a befizetéseink után.Ezt most hallottam nemrég,és akkor már tavaly is lehetett volna ezt de ugye nem tudtunk róla.Ezért kérdezem,ha esetleg tudnál biztosat mondani akkor megköszönném.
2011. jan. 3. 11:40
5/8 anonim válasza:
Ezt a bevallás évében hatályos SzJA törvényből tudod meg (hogy visszaigénylheted-e), vagy legegyszerűbb, ha írsz az APEHnak (a honlapjukon keresztül lehet nekik írni, kb 1 hónap, mire válaszolnak)
Ha visszaigényelheted, akkor önrevíziót kell csinálnod (a nyomtatvány is megtalálható hozzá az APEH honlapján)
Azért is jó, ha előtte az APEHtól kérdezed meg, hogy igényelhetsz-e vissza, vagy sem, mert ha az önrevízió miatt ellenőrzést kapsz, be tudod mutatni a levelüket, hogy jóhiszeműen, az ő tájékoztatásuk alapján igényelted vissza az összeget.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy válaszoltál rendes vagy!
2011. jan. 3. 12:19
7/8 anonim válasza:
Hát még jó , hogy kiszámolásnál nem igényeltétek vissza.....:D
8/8 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem...
2011. jan. 8. 15:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!