Vállalkozó voltam. Kaphatok munkanélküli segélyt ha megszűnt a cég?
Figyelt kérdés
Kft-m volt de eladtam.most kaphatok munkanélkülit?2010. dec. 28. 08:52
1/9 anonim válasza:
Elméletben igen, gyakorlatban csak akkor ha a kftnek nem volt adótartozása (feltételezem pont azért adtad el mert volt ) és fontos, hogy a változásbejegyzés is jogerős legyen.
2/9 A kérdező kommentje:
úgy adtam el hogy a vevő átvállalta a tartozást.nem nagy összegről van szó.januárban lesz jogerős,ahogy a cégbíróság küldi a határozatot.
2010. dec. 28. 09:10
3/9 anonim válasza:
Hát itt a gond. Nincs már olyan hogy az új tulajdonosra átszáll a tartozás. Ez már régi játék. Ha az ügyvéded ezt mondta akkor bepalizott. Kb. 3 hónap mulva fogsz kapni egy pappírt az apehtól hogy a céget nem írták át előbb rendezd a tartozásokat. Mert 2005 től már nem csak a kftét terheli a tartozás hanem a tulajdonost is. A kft igen de a tartozás nem ruházható át.
4/9 anonim válasza:
ismét a 10.o7 es vagyok. Csak annyi, hogy saját tapasztalatomból írok.
5/9 anonim válasza:
Hogy vettél ki jövedelmet a cégből (fizetted magad után a járulékokat): munkavállalóként, vagy vállalkozói jogviszony alapján?
Ha munkavállalóként, akkor nem nézik, hogy be vannak-e fizetve a járulékok és adók.
Ha vállalkozói jogviszony alapján, akkor azt nézik, hogy a vállalkozói járulék rendezve van-e. Ha igen, (és egyébként jogosult vagy az áll.ker.járadékra), akkor kapsz járadékot, ha nincs befizetve a vállalkozói járulék (ebből az adónemből tartozást mutat a folyószámla egyenleged), akkor nem kapsz járadékot/segélyt.
6/9 anonim válasza:
Hiába vállalta át a tartozást, jól írta az előttem szóló az a te időszakodban keletkezett és rajtad hajtják be. Ha te voltál az ügyvezető. Az ötödik évet követő első napon korlátlan felelősséged beáll. hiába kft, és igy igaz, az ügyvéd félretájékoztatott.
7/9 anonim válasza:
Ha munkavállalóként, akkor nem nézik, hogy be vannak-e fizetve a járulékok és adók
Ez nem igaz, ha a saját cégében volt munkaviszonyban!!!!
8/9 A kérdező kommentje:
munkaviszonyban álltam a saját cégemben
2010. dec. 28. 12:29
9/9 A kérdező kommentje:
munkavállalóként kaptam a fizetést
2010. dec. 28. 12:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!