Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyit kellene adóznom a...

Mennyit kellene adóznom a diákmunkámból? És eddig miért nem kaptam az apehtól adóbevallási papírt?

Figyelt kérdés

Azt olvastam sok helyen, hogy ha valaki diákmunkán van, ha csak párftot is keres egy évben akkor is adóbevallást kell készítenie.Én már 2-3 éve "dolgoztam" 1-2 napot diákmunkával, szóval egy évben talán 5-10 ezer ftot kerestem.. de egyszer sem küldtek nekem papírt. Ezért kapok majd büntetést?

Jelenleg úgy nézz ki hogy találtam egy hosszú távú diákmunkát amivel viszonylag sokat, de még a minimálbér alatt fogok keresni, szóval azt már biztos be kell vallani. Menjek be majd az apehba szólni miatta, vagy küldik mégis majd automatikusan a papírt?

2010. nov. 19. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
40%

Nyugodj meg, biztosan nem felejtenének el szólni, ha fizetned kéne. :)

Egyébként én úgy tudom, hogy évi 200000 Ft alatt nem kell bevallani. De ez csak úgy rémlik valahonnan, nem biztos, hogy így van.

2010. nov. 19. 21:56
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
vagypedig feketén foglalkoztattak téged, és zsebből fizettek.
2010. nov. 19. 22:07
 3/5 anonim ***** válasza:

bizonyo összeg alatt nem kell,talán 200ezer amit az első ir,ebben nem vagyok biztos

ha több,akkor kell,de ez össz 2 sor az adóbevallós csomagban,csak feladod,és kész,nem kell fizetned semmit

2010. nov. 20. 07:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, kellet volna bevallást csinálnod. A diákszövetkezettől kellett, hogy kapjál olyan papírt, ami alapján be kellett volna vallanod a jövedelmed.

Azért nem kaptál bevalláscsomagot, mert korábban nem volt adóköteles jövedelmed, amit bevallottál volna. Az Apeh csak azoknak küld csomagot, akik már korábban küldtek bevallást. Ugyanis nem elemezgeti, hogy Kiss Pista tavaly még nem dolgozott, de idén már igen, így küldjünk neki most egy csomagot.

Ami a korábbi éveket illeti, igen kicsi a valószínűsége, hogy valaha "lebuksz", és megbüntetnek, mert nem adtál be bevallást. Úgyhogy én nem foglalkoznék már vele. Ha idén lesz munkád, akkor jövőre már gondoskodj magadnak bevalláscsomagról. Kérj az Apeh-nál egyet, mert nem fognak küldeni.

Ami az előző válaszokat illeti, nem értem miért kell félrevezetni a kérdezőt hozzá nem értő válaszokkal.

2010. nov. 20. 12:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem még írni, hogy ha regisztrálsz az Ügyfélkapura, akkor neten keresztül is küldhetsz bevallást, nem kell a bevallás csomag után futkározni.
2010. nov. 20. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!